Onnea Tampere! Suomen pisin maantietunneli avataan autoille tiistaina

1:51

Tampereen Rantatunneli avataan liikenteelle ylihuomenna. Liikenneviraston mukaan avaaminen tapahtuu vaiheittain ja se kestää useita tunteja. Tunnelin avaamisen myötä liikennejärjestelyt muuttuvat useissa kohteissa kaupungilla.

Suomen pisimmän, yhteensä reilun 2,3 kilometrin mittaisen, maantietunnelin rakentaminen alkoi syksyllä 2013. Tunnelin rakentaminen on osa Tampereen Rantaväylän uudelleenlinjausta. Liikenneviraston mukaan kokonaisuudesta on tunnelin avautuessa valmiina 95 prosenttia ja työt Naistenlahdessa jatkuvat vielä noin vuoden ajan tunnelin avaamisen jälkeen.

Tamperelaiset ovat päässeet tutustumaan maanalaiseen rakennushankkeeseen liikunnan merkeissä jo ennen sen avaamista liikennekäyttöön. Tunneli nimittäin avattiin yleisölle Tampereen päivän ajaksi viime kuun alussa. Päivän aikana tunnelissa oli mahdollista kulkea jalan tai polkupyörällä. 

Rantatunneli vie maan pisimmän maantietunnelin tittelin Lohjalla sijaitsevalta Karnaisten tunnelilta, joka on alle 100 metriä uutta tunneli lyhyempi.

Maailman pisimpään maantietunneliin verrattuna molemmat suomalaistunnelit ovat sangen lyhyitä. Norjassa vuonna 2000 käyttöön otettu Laerdalin tunneli on peräti 24,5 kilometriä pitkä. 

Maailman pisin rautatietunneli valmistui keväällä Alpeille


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja