Mainos

Onnea! Salkkareista tuttu Esko Kovero täyttää 60 vuotta – kiittää faneja uskollisuudesta

Salkkareissa 19 vuotta Ismo Laitelaa näytellyt Esko Kovero täyttää tänään 60 vuotta.

Salatut elämät -ohjelman suosikkitähti Esko Kovero täyttää tänään sunnuntaina 60 vuotta. Mies aikoo juhlia merkkipäiväänsä pitämällä pienet juhlat lähipiirin kesken.

​​​​​​​


Toivottu syntymäpäivälahja on matka Portugaliin, mikä on ollut historiasta pitävän Koveron haaveissa jo vuosia. Sinne mies lähtee etsimään vastauksia elämän peruskysymyksiin, kuten Mannerheim aikoinaan.

– Marsalkka Mannerheim oli sotien jälkeen omasta tahdostaan tai tahdosta riippumasta siirretty Portugaliin. Siellä hän Atlantin äärellä mietti tulevaisuutta ja sitä, miten Suomelle käy, Kovero kertoo.

– Se hotelli on olemassa vielä, missä hän ne ajat vietti. Olisi kiva käydä tallustelemassa vähän Mannerheimin jalanjälkiä siellä ja katsomassa, toisivatko Atlantin aallot minulle vastauksia suuriin kysymyksiin, kuten siihen, että missä se Graalin malja on, Kovero jatkaa.

Suuria asioita on miehelle ehtinyt tapahtua 60 vuoden aikana. Merkittävimmiksi elämänkäänteiksi hän listaa lastensa syntymät, sekä omien vanhempiensa poismenon.

– Vanhempien kuolema ei lähde koskaan pois mielestä ja kun itsellekin tulee ikää, niin se on varjo siellä jossain kaukana. Eihän meistä ikuisia ole kukaan. Minun mielestä he kuolivat liian aikaisin. Siinä olisi ollut vielä parikymmentä vuotta hyvää aikaa, mutta minulle ei suotu sellaista onnea, Kovero miettii.

19 vuotta Salkkareiden Ismo Laitelana

Suosikkinäyttelijä on viettänyt lähes 20 vuotta elämästään Salkkareiden suosittuna hahmona, Ismo Laitelana.

– Käsittämätöntä, mutta totta. Oikeasti jos miettii, niin olen ollut täällä melkein yhden sukupolven. Onhan se iso osa elämääni, kun lähtökohta oli se, että ollaan nyt vuosi tai puolitoista. En varmasti olisi näin kauaa ollut, jos en olisi viihtynyt, Kovero tuumii.

Eläkeikä lähestyy, mutta Ismosta ei mies ole vielä luopumassa.

– Kausi kerrallaan. Golf on kuulemma myös kivaa, Kovero veikeilee.

Sarjan uskolliset fanit ovat olleet iso osa Koveron elämää ja heille mies haluaakin osoittaa kiitollisuutensa uskollisuudesta.

– Ilman teitä (faneja) ei meitä eikä tätä sarjaa olisi. Tunnen suurta kiitollisuutta sydämessäni faneja kohtaan. Te olette jaksaneet kulkea minun ja muiden roolihahmojen vierellä tämän lähes 20 vuotta. Te olette minulle kovin rakkaita. Toivon kaikkea hyvää tässä elämässä ja jänniä ja vaarallisia tilanteita sarjamme parissa, Kovero lähettää terveisiä katsojille.

Nyt on aika pysähtyä

Suuren merkkipäivänsä kynnyksellä näyttelijä kertoo olevansa elämänsä risteyskohdassa. Nyt on aika pysähtyä miettimään elämän suuria kysymyksiä.

– Tämä on eräänlainen pysähtymisen paikka. Olenko elänyt onnellista elämää? Ja mitkä ovat olleet niitä hyviä ja hienoja asioita? Mitkä ovat olleet puolestaan vähän opettavaisempia hetkiä? Kovero tuumii.

Mies pitää aktiivisesti yhteyttä lapsiinsa ja myöntää myös isovanhemmuudesta kysyttäessä, että se voisi kuulostaa ihan mukavalta ajatukselta.

– Niinhän sitä sanotaan, että vasta isovanhempana osaa kasvattaa ja oppii nauttimaan myös siitä toisen pienen ihmisen kasvuprosessista, mies mietti.

Hänen tulevaisuuden haaveensa liittyvät myös terveyteen ja hyvinvointiin, joista hän on pitänyt huolta jo pidemmän aikaan. Myös uuden harrastuksen aloittaminen on miehellä suunnitelmissa.

– Aloittaisiko sitten vielä golfin pelaamisen, en tiedä, Kovero jää pohtimaan.

Videolla Esko Kovero ja Pete Lattu kuvailevat toisiaan ihmisinä.

3:06

Salatut elämät arkisin klo 19.30! 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.