Onko väärin, että naiset ja miehet eivät kilpaile yhdessä kilpaurheilulajeissa? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Olisi paljon mielenkiintoisempaa ja tasa-arvoisempaa, kun miehet ja naiset nyrkkeilisivät, painisivat, juoksisivat, hyppäisivät ja heittelisivät kilpaa. Onko sinusta väärin, että naiset ja miehet eivät kilpaile yhdessä kilpaurheilun eri lajeissa?" kysyy nimimerkki Tasa-arvoiseen kilpailuun.

Näin naiset vastasivat!

"Ihan kaikessa sitä tasa-arvoa ei voi toteuttaa. Miehet vain ovat fyysisesti vahvempia. Miehet ovat lähtökohtaisesti isompikokoisia ja heillä on suurempi lihasmassa kuin naisilla. Joten urheilukilpailuissa naiset eivät välttämättä pärjäisi miehille. Toisin kävisi ehkä enemmän älyä vaativissa tehtävissä. Ehkä."
– 47, suosikkiurheilulaji kahvakuula

"En seuraa tai ylipäätään harrasta urheilua, olen ehkä väärä ihminen vastaamaan tähän. Jos vaikkapa olympialaisissa alansa huiput miehet ja naiset haluaisivat kisata keskenään, se pitäisi heille suoda. Miksei? Toisaalta pakottamista en suosisi."
– 29, suosikkiurheilulaji olematon

"Minun mielestäni ei ole väärin, että naiset ja miehet eivät kilpaile yhdessä kilpaurheilun eri lajeissa. Mielestäni ei olisi kovinkaan mukavaa katsoa esimerkiksi naisia ja miehiä hakkaamassa toisiaan nyrkillä naamaan."
– 26, suosikkiurheilulaji tanssi

"Juu, ei ole väärin. Juuri se on tasa-arvoa, että kilpaillaan eri sarjoissa, koska muuten naiset aina häviäisivät, ihan vaan koska fyysisesti miehet ovat vahvempia. Sillä ei ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa. Se on ihan vaan biologiaa/fysiologiaa/fysiikkaa."
– 35, suosikkiurheilulaji futis

Lue myös:

    Uusimmat