Onko tässä Helsingin laiminlyödyin stop-merkki? "Sakkotuloilla voisi maksaa hoitajien palkankorotukset, hävittäjät ja paikata hallituksen alijäämän"

Onko tässä Helsingin laiminlyödyin stop-merkki? 2:54
Autoilijat eivät noudata Helsingin Hermannissa sijaitsevaa stop-merkkiä. Pysähtyminen on pakollista Sörnäistenkadulta Lautatarhankadulle kääntyvillä.

Jos liikennemerkeillä olisi tunteet, kävisi tätä kaltoinkohdeltua kahdeksankulmiota jopa sääliksi.

Sörnäistenkadun ja Lautatarhankadun risteys Helsingin Hermannissa ei ole aivan kaupungin vilkkaimpia, mutta vaarallinen paikka se on siitä huolimatta. Monet autoilijat näyttävät suhtautuvan varsin välinpitämättömästi risteyksessä olevaan stop-merkkiin, mikä voi aiheuttaa vaaraa muiden autoilijoiden lisäksi myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille.

Sörnäistenkadulta Lautatarhankadulle kääntyvillä on pakollista pysähtymistä ilmaiseva stop-merkki, mutta kuten artikkelin yläpuolella oleva video osoittaa, ei kirkkaanpunaisen oktagonin merkitys ole kaikille selvä.

Autoilijoiden välinpitämättömän toiminnan kyseisessä risteyksessä nosti puheenaiheeksi viime viikolla useita liikennerikkomuksia todistanut ja niistä videoita Twitterissä julkaissut Markus.

Poliisi: "Tuo on paha paikka"

Kävimme itse katsomassa paikan päällä, miten autoilijat noudattavat stop-merkkiä ja yllätyimme tuloksista. Runsaat 20 minuuttia kestäneen tarkkailun aikana reilusti yli puolet autoilijoista ohitti stop-merkin pysähtymättä.

Rambollin onnettomuuskartan mukaan risteyksessä on tapahtunut vuoden 2017 jälkeen kuusi onnettomuutta, joista kolmessa on tullut henkilövahinkoja. Kaikki onnettomuudet eivät kuitenkaan päädy poliisin tietoon.

Helsingin poliisin liikennetoimintojen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein kommentoi Markuksen julkaisemia videoita Twitterissä.

– Tuo on paha paikka ja siellä on käytykin valvomassa useita kertoja, Pasterstein totesi.

Osa Twitter-kansasta kuitenkin kyseenalaisti, onko poliisin valvonta ollut riittävää.

– En ehdota yhtään mitään, mutta jos poliisi olisi tuossa viikon tai parin ajan sakottamassa autoilijoita, sakkotuloilla voisi maksaa hoitajien palkankorotukset, hävittäjähankinnat sekä paikata nykyisen hallituksen alijäämän, eräs kommentoija totesi.

Osaisitko ajaa tässä risteyksessä, jota poliisikin pitää haastavana? 1:12
KATSO MYÖS: Asematie, Helsingintie ja Tunnelitie risteävät Kauniaisten aseman vieressä tavalla, joka aiheuttaa päänvaivaa autoilijoille. Risteyksen turvallinen selvittäminen vaatii etenkin ensikertalaiselta tarkkaa kärkikolmioiden havainnointia.

Lue myös:

    Uusimmat