Poliisi ei edes hidastanut, vaikka jalankulkija oli jo suojatiellä – kojelautakamera tallensi vaaratilanteen Helsingissä

Poliisi ei edes hidastanut, vaikka jalankulkija oli jo suojatiellä – vaaratilanne tallentui kameraan Helsingissä 0:16
Kojelautakamera tallensi, kuinka moottoripyöräpoliisi ei antanut esteetöntä kulkua suojatiellä lastenvaunuja työntävälle jalankulkijalle. Toistaiseksi ei ole tiedossa, oliko poliisi tehtävällä, joka voi sallia liikennesääntöjen noudattamatta jättämisen. Video on kuvattu Helsingissä vuonna 2020.

Poliisilla on oikeus olla noudattamatta liikennesääntöjä tietyissä tapauksissa, mutta toistaiseksi on epäselvää, oliko artikkelin yläpuolella olevalla videolla näkyvä poliisi suorittamassa tehtävää vai ei. Video on keväältä 2020.

MTV Uutisten lukijan lähettämällä videolla näkyy, kuinka moottoripyöräpoliisi ei anna esteetöntä kulkua suojatiellä lastenvaunuja työntävälle jalankulkijalle. Video on kuvattu Sturenkadulla Helsingin Vallilassa keväällä 2020.

MTV Uutiset näytti videon myös Helsingin poliisilaitoksen liikennevalvontatoiminnon johtajalle ylikomisario Dennis Pastersteinille, jonka mukaan tapahtuneesta kirjataan ilmoitus Syyttäjälaitokselle.

– Tässä vaiheessa ei ole tarpeen arvioida toimintaa, kun ei tiedetä, mikä tehtävä poliisilla oli käynnissä, Pasterstein totesi niukkasanaisesti.

Poliisitehtävällä olevalla poliisilla on tieliikennelain mukaisesti oikeus olla noudattamatta liikennesääntöjä erityistä varovaisuutta noudattaen ja tehtävän sitä edellyttäessä.

Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tiedossa, oliko videolla näkyvä moottoripyöräpoliisi tehtävällä vai ei.

Huomiota suojatiesääntöjen noudattamiseen

Poliisi on juuri saanut päätökseen kaksi viikkoa kestäneen valtakunnallisen valvontajakson, jonka aikana kiinnitettiin erityistä huomiota suojatiesääntöjen noudattamiseen.

Poliisi kertoi maanantaisessa tiedotteessaan, että suojatiesääntöjen noudattamisessa on parantamisen varaa kaikilla tienkäyttäjäryhmillä.

– Lukuisat kuljettajat laiminlöivät esteettömän kulun antamisen jalankulkijoille sekä ohittivat suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon pysähtymättä, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoi tiedotteessa.

Bongasitko liikenteessä jotain kiinnostavaa? Lähetä video tai kuva!

Mikäli bongaat liikenteessä jotakin kuvaamisen arvoista, voit lähettää otoksesi meille helposti mobiililaitteella osoitteessa mtvuutiset.fi/lukijankuvat. Linkki ohjaa sinut palveluun, jonka kautta saat materiaalisi helposti toimituksen nähtäville. Voit lähettää kuvan tai videon puhelimesi galleriasta tai kuvata sivuston kautta avautuvalla kameralla.  

Muista jättää myös yhteystietosi, jotta voimme olla sinuun yhteydessä.

Mikäli sinulla ei ole mobiililaitetta käytössäsi, voit aina olla toimitukseen yhteydessä myös sähköpostilla uutiset(at)mtv.fi tai suoraan lifestyle-toimitukseemme lifestyle(at)mtv.fi.

Muistathan aina noudattaa liikennesääntöjä ja viranomaisten ohjeistuksia myös liikennekuvia ottaessasi.

Lue myös:

    Uusimmat