Onko tamperelainen Timpsa Ismo Leikolan kaksoisolento? Samanoloisuus koomikon kanssa johtanut huvittaviin kohtaamisiin: ”Se meni ihan överiksi”

0:24

Samanoloisuus koomikko Ismo Leikolan kanssa on johtanut vaivaannuttaviin tilanteisiin, mutta myös ilmaisiin oluisiin.

Kymmenisen vuotta sitten se alkoi. Timpsa Rokrok -artistinimellä esiintyvä tamperelaismies astui sisään Ylöjärvellä sijaitsevaan karaokebaariin, kun hänelle huikattiin: ”Jaa Ylöjärven Ismo tuli!”

Huutelijat tarkoittivat suomalaiskoomikko Ismo Leikolaa. Noina aikoina Leikola oli juuri noussut suuren yleisön tietoisuuteen hauskuuttajana, joka pitää taukoja sanojen välissä ja myhäilee sekä mumisee siirtyessään asiasta toiseen. Leikolaa ulkonäöllisesti muistuttava Timpsa tunnistaa koomikon maneerit myös omasta käytöksestään. Äänessäkin on paljon samaa.

– Se on tämä ulkonäkö näihin maneereihin yhdistettynä, Timpsa luonnehtii yhtäläisyyksiään Leikolan kanssa.

Moni on luullut Timpsan nähdessään, että Leikola on päättänyt tulla Los Angelesista visiitille Tampereelle. Usein sekoittaminen tapahtuu pienessä maistissa, mutta on Timpsa joutunut kiusallisiin tilanteisiin myös päivittäistavarakaupoissa.

– Satunnaisesti on kaupassakin ihmiset jääneet tuijottamaan. Siitä tuli vaivaantunut olo, onko vetoketju auki vai sinappia paidalla. Silloin tällöin joku tuli kysymään, ooksä se, Timpsa nauraa.

Nuori mies ei suostunut nielemään totuutta

Timpsa kertoo muutaman esimerkkitapauksen väärinymmärrykseen perustuvista kohtaamisistaan, joita on hänen mukaansa lukematon määrä.

Kerran mies oli Ylöjärvellä rockfestivaaleilla, kun parikymppinen nuorimies alkoi itsepintaisesti väittää Timpsalle, että hän on Ismo Leikola. Timpsa kertoi totuuden, mutta sitä nuorukainen ei suostunut nielemään. Lopulta Timpsa heitti vitsillä olevansa Leikolan serkku.

– Se riitti hänelle: ”Mä tiesin sun olevan joku!”. Hän oli oikein voitonriemuinen ja otettiin vielä kuva hänen kanssaan, Timpsa muistelee.

Nuori mies ei ollut ainoa itsepintainen Ismo Leikola -fani. Timpsa kertoo, että häneltä on pyydetty jopa henkilöllisyystodistusta vahvistamaan se tosiasia, että hän ei todellakaan ole maailmanmaineeseen noussut koomikko.

Videolla Timpsa laittaa Suvivirren uuteen uskoon. Artikkeli jatkuu videon alla.

2:49

Kaiken huippu pikkujouluissa

Kaiken huipennus oli eräs kohtaaminen pikkujouluissa. Timpsa tilasi kaljan ja jäi odottelemaan omaa lauluvuoroaan karaokessa. Hän kertoo, että paikalle saapui nainen, joka päivitteli sitä, että Ismo Leikola on saapunut Tampereelle.

– Käännyin ympäri ja kysyin, missä hän on. Nainen läppäsi avokämmenellä selkään ja sanoi, että hyvä läppä, Timpsa kertoo.

Nainen jäi norkoilemaan Timpsan lähelle. Hän kysyi, asuuko Timpsa Tampereella. Timpsa vastasi myöntävästi, mutta koska nainen tiesi Leikolan olevan kotoisin Jyväskylästä, hän piti tätäkin tosiasiaa vitsinä.

Pian tuli pyyntö puhelinnumerosta ja Facebook-ystävyydestä. Timpsa kieltäytyi ja sanoi jälleen, ettei ole Leikola. Nainen ei vieläkään uskonut, vaan luuli kieltäytymisen olevan ilmentymä julkisuuden henkilön yksityisyyden suojelusta. Pikkujoulutunnelmissa oleva nainen halusi lopulta vielä yhteiskuvan Timpsan kanssa, jotta voi näyttää tyttärelleen, kenet oli tavannut karaokessa.

– Se meni ihan överiksi hänen kanssaan. Hän jäi itse asiassa siihen uskoon, että olen Ismo Leikola.

Timpsa arvelee, että selvyys asiaan tuli kyllä seuraavana aamuna, kun nainen oli näyttänyt yhteiskuvaa tyttärelleen.

Toisinaan ihmiset huomaavat itse virheensä

Joskus kaverit ovat kyselleet Timpsalta, miksi hän ei käytä yhdennäköisyyttä hyväkseen. Toisinaan Timpsa onkin saattanut ottaa oluen, jota on tarjonnut häntä Leikolaksi luullut henkilö. Oluen tarjoamista on seurannut keskustelu Timpsan ulkonäöstä.

– Käyn karaokessa ja keikoilla silloin tällöin, että en mikään litrahuuli ole – tosin en kyllä lasiinkaan silloin sylje, jos tuoppi auliisti tarjotaan.

Timpsa kertoo olleensa kerran Klamydian keikalla, kun nuori nainen lähestyi häntä vaivaantuneesti nimikirjoitusta pyytääkseen. Muutaman sanan vaihtamisen jälkeen nainen huomasi, ettei Timpsa kyllä ole Ismo Leikola.

– Hän korjasi tilanteen edukseen hienosti ja sanoi, että olen kyllä erehdyttävästi Leikolan oloinen, niin kuin päivitetty vaaleampi viikinkiversio Leikolasta, Timpsa muistelee.

Toiveissa yhteiskuva kaksoisolennon kanssa

Vaikka Timpsa on joutunut Leikola-yhdennäköisyyden vuoksi kiusallisiin tilanteisiin, näkee hän samanoloisuuden tuoneen kuitenkin pääosin positiivisia kohtaamisia. Timpsan asenne elämään on myönteinen ja hän näkee, että sekoitukset Leikolaan on otettava huumorilla vastaan.

Fanikuviin päässyt Timpsa toivoo itsekin, että pääsisi vielä yhteen yhteiskuvan – Ismo Leikolan kanssa.

– Ismolle terveiset Amerikkaan, että jos jotain käy, niin minulle voi aina soittaa, Timpsa nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja