Onko olut parempi palautusjuoma kuin vesi?

Voiko olut todella piestä veden treenin jälkeisenä palautusjuomana?

Espanjalaisen Granadan yliopiston tutkimus osoittaa, että olut voi auttaa kehoa nesteytymään tehokkaammin treenin jälkeen kuin vesi.

Yliopiston professori Manuel Garzonin mukaan oluen sisältämät karbonaatit auttavat myös sammuttaman janon tehokkaammin ja sen sisältämät hiilihydraatit korvaamaan menetetyt kalorit.

Tutkimukseen osallistui joukko opiskelijoita, joiden tehtävänä oli urheilla niin kauan, että kehon lämpötila nousi 40 asteeseen. Tämän jälkeen osalle opiskelijoista annettiin olutta ja lopuille vettä. Professori Garzonin mukaan olutta saaneilla opiskelijoilla kehon nesteytysprosessi toimi paremmin, kuin vettä juoneilla.

Real Madrid -jalkapallojoukkueen kardiologi, tohtori Juan Antonio Corbalan kertoo suositelleensa ammattilaisurheilijoille jo pitkään ohrajuomia tehokkaan treenin jälkeiseen palautumiseen.

Luonnolliset juomat voittavat urheilujuomat?

Etelä-Carolinan yliopiston viime syksynä julkaiseman tutkimuksen mukaan luonnollisten juomien, kuten hedelmämehun, maidon tai jopa oluen juominen liikunnan jälkeen voi olla hyödyllisempää kuin teollisten urheilujuomien nauttiminen palautusjuomana.

Tutkijoiden mukaan ihmisten tulisi valita palautusjuomansa treeniensä laadun perusteella. Voimaharjoittelun jälkeen tulisi suosia proteiinia ja kestävyystreenien jälkeen nesteitä sekä hiilihydraatteja. Antioksidanttipitoiset juomat sopivat sen sijaa tutkijoiden mukaan jokaisen liikuntamuodon kylkeen, sillä ne estävät vapaita radikaaleja vahingoittumasta.

Monet asiantuntijat eivät kuitenkaan suosittele alkoholin yhdistämistä liikuntaan, joten palautumiseen kannattanee valita alkoholiton versio oluesta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat