Mainos

Onko Move!-liikuntatesti turvallinen? Asiantuntijat ottavat asiaan tänään kantaa

8:53

Joukko asiantuntijoita ottaa tänään kantaa koululaisten Move-testiin ja sen turvallisuuteen. Lisäksi pohditaan ohjeistusta ja sen mahdollista kehittämistä. Esillä on myös kysymys siitä, miten opettajalla on oikeus saada tietoa oppilaiden terveydentilasta.

Video: Mikä on koululaisten Move-liikuntatesti?

Espoossa koulupoika sai aiemmin tässä kuussa sairauskohtauksen Move-mittaukseen kuuluvassa juoksuosiossa. Kahdeksasluokkalainen oppilas kuoli myöhemmin sairaalassa.

Move-testissä selvitetään usealla eri tavalla oppilaan liikunnallisuutta ja kuntoa. Eräät kaupungit, ainakin Espoo, Helsinki ja Turku, ovat toistaiseksi keskeyttäneet Move-liikuntamittaukset.

Laaja yhteistyö

Move-mittauksilla kerätään tietoa viides- ja kahdeksasluokkalaisten fyysisestä toimintakyvystä, kuten kestävyyskunnosta, liikkuvuudesta ja lihaskunnosta.

Testin osia ovat muun muassa 20 metrin viivajuoksu, vauhditon 5-loikka, punnerrus, vatsalihasliikkeet, kyykistyminen ja pallon heitto-kiinniottoharjoitus.

Move-järjestelmä on laadittu laajan yhteistyön tuloksena. Mukana ovat olleet eri opetusalan tahot, Jyväskylän yliopisto, sosiaali- ja terveysministeriö STM sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.