Onko kylmä? Näin pysyt parhaiten lämpimänä pakkasella!

Talvi on saapunut ja sitä mukaa myös käytännöllisyys on pukeutumisessa tärkeintä. Kerrospukeutuminen on paras valinta ulos ja myös kasvot kannattaa suojata viimalta.

Pakkasherra on täällä taas. Hyökkäyksiltä on helppo suojautua, kunhan vain tietää, miten kannattaa pukeutua.

Pysy lämpimänä pakkasella

– Luota kerrospukeutumiseen: Useampi ohut vaatekerros lämmittää enemmän kuin yksi paksu vaate. Lisäksi kerroksia on helppo riisua ja pukea lisää tarpeen mukan.

– Pue ensimmäiseksi alusasu, joka on joko synteettisistä kuidusta tai villasta valmistettu. Sen päälle puetaan välikerros, joka eristää ja suojaa lämpöä haihtumiselta. Päällimmäiseksi tulee tuulen- ja vedenpitävä kuoriasu.

– Keinokuidut ovat syrjäyttämässä luonnomateriaalit tehokkuudessaan, sillä ne eivät ime itseensä kosteutta samalla tavoin kuin esimerkiksi puuvilla.

– Valitse paksupohjaiset jalkineet, joissa on vuori. Talvikenkien tulee olla hieman reilut, jotta niihin saa mahdutettua useammat sukat. Huomioi kuitenkin, etteivät kengät ole liian ahtaat, sillä se huonontaa verenkiertoa.

– Yksi jalka erittää noin kuusi senttilitraa nestettä vuorokaudessa, jonka vuoksi puuvillaiset sukat eivät ole paras vaihtoehto talvipakkasille, sillä ne kastuvat nopeasti.

– Panosta hanskoihin, sillä sormet palelevat herkästi. Jos et halua hankkia hieman kalliimpia ja kunnolla lämmittäviä lapasia, aseta monet lapaset sisäkkäin. Sormet lämmittävät toisiaan, joten kovilla pakkasilla lapaset toimivat paremmin.

– Muista suojata myös kasvot esimerkiksi huivin avulla. Erilaiset pakkasvoiteet ovat suosittuja, mutta niiden on annettava imeytyä kunnolla, sillä muuten ne saattavat aiheuttaa paleltumia suojaamisen sijaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja