Onko irtiotto sen arvoinen? Suomalaisnaiset paljastavat

Kun ystävykset Karoliina Tenhunen ja Maia Talas lähtivät ulkomaille etsimään onnea, vaati lähteminen myös joitakin luopumisia.

Suomalaiset Karoliina Tenhunen ja Maia Talas pyörittävät Perussa surffihostellia, mutta maailmanvalloitus on vaatinut myös tarkkaa valmistautumista. Myös ihmissuhteet ovat vaatineet osansa, kun jokaiseen perhetapahtumaan ei ollut enää mahdollista osallistua. Maia kertoo veljensä olleen sairaalassa ja saaneen lapsen Maian ulkomailla oloaikoina. Nyt naiset kertovat pienistä valinnoista, joiden avulla he ovat saaneet elää unelmaansa.

– Olen sitä mieltä, että sinun täytyy miettiä mitä haluat elämältä, miten haluat sen olevan viiden vuoden tai kymmenen vuoden päästä. Sinulla pitää olla ajatus, ja siten alat mennä sitä kohti. Se on kuin huonossa parisuhteessa, hyvät ja huonot puolet on eriteltävä, neuvoo Maia.

Liikaa virheiden varomista on vältettävä.

– Suomalaiset pelkäävät virheitä todella paljon, mutta niiden teko on tärkeää. Vain niistä oppii, vakuuttavat naiset.

– Se on verrattavissa siihen, että kun Perussa joku asia ei toimi, ja joudut odottamaan puoli vuotta internetyhteyttä. Sen tosiasian kohtaaminen, että mikään ei toimi, pakottaa sinut elämään muutakin elämää. Samalla tavoin omatkin virheet on kohdattava.

Luopumiset lisäävät luovuutta

Maia muistuttaa, että asioista luopumisessa tärkeintä on asenne. Jos jaksat ajatella tulevaisuutta ja hetkiä määränpäässä, luopuminen voi olla hyvinkin helppoa.

– Minimoin 80 euron puhelinlaskut 30 euroon, ja ajattelin aina, että jokainen säästetty 20 euroa on tosi tärkeä.

– Luovuin luottokorteista.

– Kun palkka tuli, maksoin vuokran ja puhelinlaskut, ja jätin 300 euroa elämiseen. Loput laitoin säästötilille, jolta saa nostaa kaksi kertaa vuodessa ilmaiseksi.

– Söin halpoja ruokia, en käynyt ostoksilla tai viettänyt pitkiä baari-iltoja, saatikka syönyt ulkona.

– Teimme kavereiden kanssa ruokia nyyttikestiperiaatteella, ja aloittelimme illanviettoja kavereiden luona. Emme menneet baariin ostaaksemme 100 eurolla juomia kavereille, vaan panostimme yhdessäoloon ja laatuaikaan.

– Todellisuudessa et joudu luopumaan kovinkaan paljosta, sillä kun menet määränpäähän, voit vain kiitellä itseäsi siitä, ettet tuhlannut rahojasi kotona. Näet ja koet niin paljon uutta.

Maia ja Karoliina kehottavat jokaista pohtimaan omia tarpeitaan ja asioita, joista voi matkan vuoksi luopua. Omien unelmien seuraaminen voi saattaa unelmat toteen.

– Pitää varoa mitä toivoo, koska unelmilla on tapana toteutua. Kyllä ne ovatkin toteutuneet, sillä kun suunnittelet unelmiasi, elämäsi alkaa mennä siihen suuntaan.

– Kun tulevaisuus näyttää tyhjältä, niin kaikki tulee eteesi juuri niin kuin pitää.


Tutustu Karon ja Maian Aallon harjalla-blogiin!


MTV3 Helmi

Kuvat: Risto Törrö sekä Karo Tenhusen ja Maia Talaksen matka-albumi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja