Omenainen ryynirieska

Tämä rieska leivotaan suurimoista, jotka antavat leivälle mukavan jyväisen suutuntuman. Laita suurimot turpoamaan piimään ja paista seuraavana päivänä. Omenasose antaa rieskalle mukavan makeuden. Ryynirieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

Iso pellillinen

  • 8 dl rasvatonta piimää (Gefilus)
  • 3 dl Myllyn Paras Riisi+Ohra tai Kaura+Riisi suurimoita
  • 1 dl omenasosetta tai omenaraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • ½ dl hiivaleipä- tai ohrajauhoja
  • 2-3 rkl voisulaa tai margariinia

Mittaa piimä ja suurimot kulhoon, sekoita ja anna turvota yön yli tai yksi vuorokausi peitettynä huoneenlämmössä. Sekoita rieskajuuren joukkoon omenasose tai -raaste, suola, muna ja jauhot. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannuun ja laita päälle muutama nokare voita tai margariinia.

Paista 225-asteessa uunin keskitasolla n. 25 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

Lue myös:

    Uusimmat