Omenahiivaleipä

Omenoiden aikaan kannattaa raastaa omenaa myös leipätaikinaan!

Tässä reseptissä omenaraaste maustaa leipäkoneleipää, joka on vaivaton valmistaa.

Kokeile joukkoon omenaraasteen tilalle välillä myös porkkanaraastetta tai punajuuriraastetta.

2½ dl vettä
1 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
150 g omenaraastetta
9 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
2 tl kuivahiivaa (tai n. ⅓ pkt tuorehiivaa)

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse normaali perusleivän ohjelma tai pika-ohjelma ja käynnistä tai ohjelmoi leipäkone.

Ohjeen mukaan voit leipoa hiivaleivän myös ilman konetta normaaleine alustuksineen ja kohotuksineen.

Tarjoile omenamarmeladin tai voin ja juuston kanssa heti tuoreeltaan!

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat