Omar elää kuten Elvis

Israelilaissyntyinen Omar Kaeek on hankkinut elantonsa vuodesta 1992 esiintymällä Elvis-imitaattorina. Suomen Elvis laittaa vapaa-ajallaankin hiuksensa rokin kuninkaan tyylille uskollisesti.

Omar Kaeek tutustui Elvikseen vuonna 1989. Hän tapasi tuolloin ex-vaimonsa Israelissa ja matkusti tämän mukana Suomeen. Omar hämmästyi nähdessään ex-vaimon veljen huoneen: se oli kauttaaltaan täynnä hänelle tuntemattoman miehen valokuvia.

− Ihmettelin, että kuka kyseinen henkilö oikein oli. Panin merkille erityisesti hänen hienon tukkansa, Omar kertaa ensikosketustaan rokin kuninkaaseen.

Omar palasi tuoreen vaimonsa kanssa Israeliin mukanaan muutama kuva Elviksestä. Hän halusi kokeilla laittaa hiuksensa samalla tavalla. Tekniikka hioutui muutamassa kuukaudessa.

− Olin kampaukseni myötä Israelissa varsinainen ilmestys ja herätin huomiota kaikkialla.

Elvis saapui Suomeen

Omarin kiinnostus Elvikseen kasvoi siinä määrin, että hän alkoi perehtyä kuninkaan musiikkiin ja harjoitella lauluja. Viihdebisnes oli kiinnostanut miestä jo aiemmin. Vähitellen hän tajusi, että Elviksestä voisi löytyä markkinarako.

− Ensimmäinen esiintymiseni Elviksenä tapahtui vuonna 1992, kun olimme muuttaneet vaimoni kanssa Suomeen. Lauloin karaokena muutaman kappaleen American Car Showssa, Omar kertoo.

Yleisön edessä esiintyminen tuntui hienolta. Omar alkoi myydä keikkoja keskellä synkintä lamaa. Alku oli kivinen, mutta moni otti Elvis-miehen yhteystiedot talteen. Vähitellen homma alkoi saada tulta alleen.

− Olen esiintynyt vuosien mittaan lukuisissa paikoissa, aina ravintoloista yksityiskeikkoihin. Rikastumaan tällä työllä ei pääse. Imitointi ei ole myöskään mitään pelleilyä. Olen silti löytänyt oman juttuni.

Hiukset Elviksen malliin

Omar nauttii siitä, että hän saa viihdyttää ja piristää ihmisiä työnsä kautta. Suomalainen yleisö saa Elvikseltä erityiset kehut.

− Olen keikkaillut myös ulkomailla, mutta se ei toimi yhtä hyvin. Suomalaisten fiilis on aivan omaa luokkaansa!

Omaria kiehtoo Elviksen elämä ja kyseinen aikakausi ylipäätään. Hän laittaa hiuksensa joka aamu Elviksen malliin, oli edessä työkeikka tai ei. Muotoilu sujuu jo varsin sukkelaan. Hienot esiintymisvaatteet Omar kuitenkin säästää keikkoja varten.

Kaduilla liikkuva Elvis kerää hyvässä mielessä huomiota.

− Olen saanut keikkoja liikkuessani esimerkiksi metrossa. Ihmiset näkevät minut ja keksivät, että tuossahan on hyvä idea. Kommentointi on ollut kohteliasta, Omar kertoo vastaanottamastaan huomiosta.

Studio55/Jenni Kokkonen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55 etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä sähköpostia osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja