Omakylä – uudenlainen kyläyhteisö

Omakylä on uusi asumisen konsepti, jossa kodit muodostavat yhteisöllisen kylän.

Omakylän uniikkeja kyläyhteisöjä on rakentumassa eri puolille pääkaupunkiseutua. Ensimmäinen pilottihanke on Lohjan Hippatammi. Jokaiselle asukkaalle suunnitellaan puurakenteinen koti sekä oma piha. Asukkailla on mahdollisuus tehdä kodistaan persoonallinen monipuolisten muuntelumahdollisuuksien avulla.

Omakylässä on kysymys yhteisöllisestä asumisesta. Kodit muodostavat kylän, jossa naapurista välitetään. Hyvinvointi syntyy asukkaiden yhteishengestä, yhdessä tekemisestä ja elämänkaariajattelusta. Omakylässä ei tarvitse vanheta yksin!

Energiatehokasta ja esteetöntä asumista

Konseptin lähtökohdat ovat ekologisuus, esteettömyys, eettisyys ja esteettisyys. Omakylässä hyödynnetään lähipalveluja, etätyötä ja energiankierrätystä. Lisäksi rakennustilat suunnitellaan mahdollisimman tehokkaiksi. Osittain omaan energiatuotantoon pohjaava konsepti takaa ekologisesti ja taloudellisesti järkevän vaihtoehdon asumiseen.

Kaikki Omakylä-kodit ovat esteettömiä, joten ne sopivat hyvin myös liikuntarajoitteisille ja vanhuksille. Kylämallin design kunnioittaa luontoa ja paikallista ympäristöä. Läheisistä huolehtiminen on Omakylässä jokaisen perusoikeus.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja