Omaelämänkerran kirjoittanut Jörn Donner lukee lähinnä saksaksi ja englanniksi

Kirjapiirin toisessa jaksossa lauantaina 12.10 kello 17:30 vieraana on kansanedustaja Jörn Donner, joka kertoo lukevansa kirjoja lähinnä vierailla kielillä.

Kuluneena vuonna omaelämänkerrallisen teoksen Mammutti julkaisseelta Jörn Donnerilta, 80, on tulossa ensi vuonna teos Poika ja isä. Kyseessä on eräänlainen jännitystarina, mutta enempää Donner ei halua teoksestaan paljastaa. Kirjan alaotsikon Donner kertoo kulkevan nimellä Erään rikoksen tarina. Donner on vuonna 1984 kirjoittanut teoksen Isä ja poika, joka voitti Finlandia-palkinnon vuonna 1985. Näin ollen kirjailija leikittelee vanhan kirjansa nimellä.

Minkä kirjan kansanedustaja aikoo lukea seuraavaksi?

– Luen lähinnä saksaksi ja englanniksi, ei suomalaisia kiinnosta lukemani kirjat. Nyt olen kyllä päättänyt lukea ranskaksi Marcel Proustin kirjasarjan À la recherche du temps perdu (Kadonnutta aikaa etsimässä), Donner kertoo.

Kadonnutta aikaa etsimässä on moniosainen kirjasarja, jonka suomennokseen kuuluu kymmenen nidettä.Kysyttäessä mikä kirjoittamisessa on haastavinta, Donner toteaa kaikessa olevan omat haasteensa.

– Jos on fiktion kirjoittamisesta kyse, niin haastavinta on se, että saa tarinan pysymään kasassa, Donner sanoo.

Jörn Donner on vieraana Kirjapiiri-ohjelmassa lauantaina 12.10.2013 klo 17:30.

AVA / Emmi Maaranen

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja