Olohuoneen muutos

Olohuoneen muutoksen on suunnitellut sisustusarkkitehti Johanna Ikävalkoikavalko@welho.com p. 040-517 0297.

Tavoite
Muutoksen tavoitteena oli saada kerrostalokodin tilava olohuone ja ruokailutila toimivammaksi ja viihtyisämmäksi mahdollisimman pienin muutoksin ja vanhat kalusteet säilyttämällä. Jotain uutta haluttiin kuitenkin hankkia.
Tulos

Olohuoneen vanhat sohvat ja nojatuoli saivat jäädä, koska ne ovat mukavat ja hyväkuntoiset. Sohville hankittiin reilusti tyynyjä Emporiumista. Seurusteluryhmä sai lisäksi täydennystä uudesta vaaleanruskeasta Status-rahista.

Vanhasta sohvapöydästä luovuttiin ja tilalle hankittiin uusi, isompi ja matalampi pöytä. Casuarinan pöytä on tummanruskeaksi petsattua massiivikoivua ja sille on mukava nostaa jalat sohvalla löhöillessä.

Sohvan vieressä olevat vanhat sivupöydät saivat jäädä, mutta vanhat pöytävalaisimet vaihdettiin uusiin. Uusissa ranskalaisissa, kevyemmän oloisissa valaisimissa on valkoinen kangasvarjostin ja tummanruskea, keraaminen jalka. Sohvan taakse hankittiin uusi pöytätaso, joka toimii laskutasona kynttilöille ja kukille.

Sohvan yläpuolella sijainnut maalaus löysi seinän toisesta huoneesta ja sen tilalle vaihdettiin rauhallisemman sävyinen teos, joka sekin löytyi perheen kokoelmista. Taulusta löytyi kauniita sävyjä, jotka toimivat värimallina uusille tyynyille.

Aiemmin eteisessä sijainnut vanha, valkoinen kaappi siirrettiin olohuoneeseen. Lisäksi hankittiin lattialle lehmännahka ja ikkunalle uusi viherkasvi, rehevä peikonlehti.

Olohuoneessa sijainnut isokokoinen maalaus ripustettiin ruokailutilan seinälle, jossa sillä on enemmän tilaa.

Muutamalla lisähankinnalla ja pienin järjestelyin olohuone sai uuden, ehomman ilmeen. Samalla se on kuitenkin kodikkaan tuttu tunnelmaltaan.

Flexformin Status-rahi 1555 e
Casuarina-sohvapöytä, tummanruskeaksi petsattua massiivikoivua, 1235 e
Keraamiset valaisimet á 330 e

Casuarina, Helsinki puh. 09- 685 585 80
www.casuarina.net

Emporiumin pöytätaso, mustanruskeaksi petsattua tammiviilua 485 e
Samettityynyt á 53 e
Millennium-tyynyt, pienet á 36 e, isot á 51 e

Emporium, Helsinki puh. 09- 260 0990
www.emporiumhelsinki.fi

Lehmännahka 419 e

Stockmann, Helsinki puh. (09) 1211


(t.i.l.a. osa 28, 15.12.2002)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja