Olohuoneen ilme muuttuu pienellä liikkeellä – vinkit sohvapöydän somistamiseen

Koko olohuoneen ilme muuttuu silmin nähden kodikkaammaksi, kun panostat sohvapöydän päällä oleviin esineisiin.

Sohvapöytä on usein suomalaisessa kodissa olohuoneen keskipiste, mutta monet pitävät sohvapöytää silti kokonaan tyhjillään. Tyhjä sohvapöytä tekee huoneen tunnelmasta hieman kolkon.

Sen sijaan huoneen seinien vierellä pidetään monesti pienillä pöydillä kukkamaljakoita tai sisustusesineitä. Kokeile siirtää lempiesineesi seinien vierestä huoneen keskipisteeseen, sohvapöydälle. Tulet huomaamaan, miten suuren muutoksen pieni liike saa aikaiseksi.

Kokeile alla lueteltuja vinkkejä sohvapöydän kaunistamiseksi!

Hyödynnä kauniita kirjoja

Aseta sohvapöydälle siistiin pinoon kolme tai neljä kirjaa, joissa on kaunis kansi. Järjestele kirjat siten, että isoin kirja on pohjimmaisena ja pienin ylimpänä. Suorista pino, jotta se ei näytä vain homssuiselta kasalta pöydälläsi.

Laita esineet tarjottimelle

Aseta kirjapinon viereen parinkymmenen sentin päähän tarjotin. Esimerkiksi puinen, korkeareunainen tarjotin toimii hyvin. Asettele lempiesineesi tarjottimen sisään siistissä järjestyksessä. Vain mielikuvitus on rajana: vaikka etelänlomalta tuodut simpukankuoret tai rannalta kerätyt kivet voivat näyttää hauskalta tarjottimelle aseteltuina. Tuoksukynttilät tuovat asetelmaan lisää tunnelmaa.

Pidä sohvapöydälläsi kukkia

Asettele suosikkimaljakkoosi tuoreita kukkia ja pidä sitä sohvapöydällä tarjottimen vieressä. Huomioi, että myös ruukkukasvi voi näyttää tyylikkäältä sohvapöydällä, varsinkin, jos ruukku on kaunis.

Katso videolta lisää vinkkejä!


Lue myös:

    Uusimmat