Ollaanko enkeleitä toisillemme? Valtaosa suomalaisista uskoo suojelusenkeleihin!

Onko meillä kaikilla oma suojelusenkeli? Suomalaiset kertoivat oman mielipiteensä. Tulos yllätti meidätkin!

Helmi pyysi lukijoitaan raottamaan sanaista arkkuaan ja kertomaan mielipiteensä siitä, onko meillä kaikilla oma suojelusenkeli. Valtaosa suomalaisista, peräti 73 prosenttia, oli sitä mieltä, että meillä jokaisella on enkeli suojelemassa. Halu uskoa enkeleihin oli hyvin vahva, sillä enkeleiden katsottiin tuovan mukanaan toivoa tuonpuoleisesta elämästä ja pelastavan vaaratilanteilta.

Kyselyyn vastanneista 14 prosenttia ei ollut varma, kulkeeko jokaisen vierellä enkeli – tai onko enkeleitä edes olemassakaan. Lukijoista 13 prosenttia puolestaan oli napakasti sitä mieltä, ettei kaikilla ole omaa suojelusenkeliä. Joko enkeleitä ei uskottu olevan olemassakaan tai kaikki eivät ansainneet suojelusenkeliä vierelleen.

Kyselyyn vastasi 9 458 Helmen lukijaa.

Enkeleitä kaikilla ja kaikkialla

Suomalaiset perustelivat uskoaan suojelusenkeleihin sillä, että he ovat pelastuneet niin monista onnettomuuksista ja vaaratilanteista. Halu uskoa enkeleihin oli suorastaan käsin kosketeltavaa.

Osa lukijoista oli myös kohdannut enkeleitä tai tuntevan niiden läsnäolon vahvana. Monet myös kertoivat uskovansa enkeleihin kristillisen kasvatuksen myötä, toiset puolestaan uskoivat enkeleihin mutta eivät jumalaan. Mutta heille kaikille oli varmaa, että enkeleitä on kaikilla.

– Olen pyytänyt apua monenlaisiin asioihin ja saanut myös. Sitten täytyy myös muistaa kiittää avusta. Tunnen, että suojelusenkelini on lähelläni koko ajan.

– Tietysti ihmisillä on erilainen/erilaiset enkelit! Me ihmiset olemme erilaisia ja myös suojelusenkelit ovat erikoistuneet juuri määrätynlaisille joku tarvitsee vain yhden, joku koko joukkion...

– Itse koen asian hyvin vahvasti niin, että minulla on oma suojelusenkeli, joka pitää minusta huolta ja kantaa minua silloin, kun itse ei jaksa jostain syystä. Vastaukseni perustuu vain omaan kokemukseen ei mihinkään tieteelliseen näyttöön.

– Oma lapsenusko kantaa ja siihen perustuu luottamus suojelusenkeleihin. Sellainen istuu olkapäällämme, jotka siihen uskomme. Minustakin tulee sellainen!

Enkeli suojelee vaaroilta

Todella monet suomalaiset kertoivat enkeleitten suojelleen heitä vaaratilanteilta ja pelastaneen heidät pälkähästä kuin ihmeen kaupalla. Enkeleihin turvaudutaan myös hädänhetkellä.

– Ihan pienestä asti, minua on suojeltu: olen jäänyt auton alle, pudonnut korkealta, kokenut erilaisia vastoinkäymisiä ja tässä silti olen. Ihmettelenkin, että miksi minun suojelusenkelini on niin ahkera, että hän jaksaa yhä uudelleen ja uudelleen kantaa minua elämän haaksirikoissa. Ja Kiitos myös lasteni ja yhden lapsenlapseni suojelusenkeleille, hekin ovat aarteita työssään. Itse en kykenisi moiseen, viime keväänäkin, poikani enkeli esti poikaani vammautumasta moottoripyöräonnettomuudessa. Jokin tarkoitus tällä kaikella on, mihin ei ihmisen ymmärrys riitä.

– Uskon kyllä suojelusenkeliin. Ilman jonkinlaista suojelua en todennäköisesti olisi tässä. Olen selvinnyt kolarista, ja sen vakavuuteen nähden säästyin pienillä ongelmilla. Ja välillä muissakin tilanteissa, joihin on liittynyt mahdollista vaaraa, on tuntunut läsnäolo, joka on antanut vahvuutta ja energiaa. Mahdollisesti antanut intuition siitä, että nyt on paras perääntyä. Uskon sen tulevan joltakulta, joka kävelee rinnalla.

– Olen tietoinen omastani, kuullut tarinoita muiden omista enkeleistään. Voin tuntea oman enkelini silityksen olallani ja luottaa siihen että joku siellä suojelee. Ala-asteikäisenä melkein kuolin ison jääkiekkomaalin kaatuessani takaraivoni päälle, siitä selvisin vaikka ei ollut kypärää.

– Auto meni katolleen noin kuudenkympin vauhdissa ja selvisin naarmuitta. Kyllä jokin musta piti huolen.

– Minulla ainakin on suojelusenkeli, joka v.2006 pelasti henkeni; en enää hengittänyt ja sydämeni oli pysähtynyt saatuani sairauskohtauksen. Tämä tapahtui maantiellä, 20 kilometriä Pietarsaaresta. Siinä ambulanssissa oli varmasti enkeli mukana, kun se tuli paljon alle viiden minuutin, arvioi mieheni. Minun aikani ei vielä ollut lähteä.

– Sain tiedon syövästä viime viikolla ja uskon ja toivon että suojelusenkeli on lähelläni ja auttaa.


Usko enkeleihin oli myös vahvistunut, jos oli suojeluenkelin omalla elämäntaipaleellaan kohdannut.

– Kyllä, itselläni ainakin on. Näen kyseisen hahmon aina ennen kuin elämässäni alkaa jotakin uutta, ja olen varma että mukanani oli suojelusenkeli selvittyäni pelkällä säikähdyksellä menettäessäni taannoin autoni hallinnan. Oma suojelusenkelini vaan ei ole mikään enkelimäinen, vaan mustiin pukeutunut mieshahmo, mutta sen läsnä ollessa on vain erittäin rauhallinen ja turvallinen olo.

– Olen vuosikymmeniä uskonut suojelusenkeleihin, koska olen kokenut monia ihmeellisiä kokemuksia, etenkin kun olen ollut vaaratilanteissa. Yksi vaikuttavimmista oli, kun olin noin 20-vuotias, ja hätäpäissäni menin tarjottuun autokyytiin: miehet ajoivatkin metsään. Aloin rukoilla Jeesuksen apua, koska minulla oli mukana iso summa rahaa etelänmatkaa varten, ja ajattelin, että he raiskaavat minut. Auto pysähtyi pienelle aukiolle ja tulimme ulos autosta. Seisoin yksin vastapäätä miehiä. Yhtäkkiä tunsin voimakkaasti, että vieressäni seisoi joku pitkä ja voimakas hahmo: tunne oli niin aito, että käännyin katsomaan kuka seisoo vieressäni. En nähnyt ketään, mutta tunsin suurta turvallisuutta. Ajattelin: "Mitähän nyt tapahtuu?" Yhtäkkiä toinen miehistä sanoi:" Ei tästä tule mitään. Lähdetään." Rohkaistuneena sanoin: "Minä odotan, että te viette minut kotiin, koska tänne minut toitte." En tiennyt missä olimme. Toinen miehistä vei minut kotiin, mutta sanoin tahallani väärän talon, ettei hän tiedä missä asun. Hiljattain olen lukenut , ja hän vakuuttaa, että jokaisella ihmisellä on oma suojelusenkeli se on Jumalan lahja!

Keitä enkelit ovat?

Keitä enkelit ovat ja mikä heidän tehtävänsä on? Monet suomalaiset uskoivat, että heidän edesmenneet läheisensä olivat enkeleitä, jotka vartioivat ja suojelivat heitä.

– Siskopuoleni on kuollut ja uskon että hänestä ja kaikista muistakin kuolleista on tullut enkeli. Siskoni katselee minua ja ajattelen häntä suojelusenkelinäni.

– Veljeni on minun suojelusenkelini. Hän katsoo minua pilvien päältä ettei minulle satu mitään ikävää. Ken uskoo ken ei.

– Totta kai on suojelusenkeleitä... Esimerkiksi hyvät ystävät ovat sellaisia. Uskon että näkymättömiä enkeleitä on suojelemassa meitä ja ainakin silloin jos uskomme heihin.

– Haluan ainakin uskoa, että edesmennyt ukkini on oma suojelusenkelini!


Suomalaiset pohtivat, että kaikilla voi olla jopa useampi kuin yksi enkeli. Enkelin tehtävä oli suojella ja auttaa valinnoissa. Enkeli myös saattoi olla ihminen, läheinen tai paras ystävä, joka toimitti suojelusenkelin virkaa. Myös enkeleiden 'voimissa' saattoi olla eroja.

– Enkeleitä on yksinkertaisesti niin paljon, että jokaisella on totta kai ainakin yksi suojelusenkeli. Usein jopa kaksi.

– Mielestäni jokaisella on oma suojelusenkeli, olkoot se sitten henkimaailmaan tai maan päälliseen elämään kuuluva. Näin minä ainakin uskon.

– Ilman omaa suojelusenkeliä emme tulisi toimeen. Suojelusenkelimme pitää huolta siitä, että voitamme vastoinkäymiset ja auttaa meitä muutenkin elämässämme päivittäin. Ilman suojelusenkeliä elämämme olisi todella kurjaa.

– Kun päätät syntyä tähän maailmaan enkelisi saattaa sinut, on vierelläsi valmiina auttamaan, jos vain pyydät ja kulkee vierelläsi kun jätät tämän maailman ja palaat kotiin. Et ole yksin.

– Ollaanhan enkeleitä toisillemme, siipiesi suojaan saanko painaa pään. Kyllä meillä kaikilla on suojelusenkeleitä, jotka kulkevat rinnallamme elämämme loppuun saakka me emme aina kiireiltämme huomaa heitä. Jollakin enkeleitä on useampiakin. Enkelit eivät päätä elinpäivistämme, vaan kulkevat rinnallamme elämämme poluilla on se sitten lyhyt tai pitkä elämä. Kyllä itse olen huomannut suojelusenkelini kulkevan mukanani jo pienestä pitäen ollen vierelläni niin hyvässä kuin raskaassakin tapahtumissa mukana.

– Ilman muuta on suojeluenkeli! Toisilla vahvempi enkeli ja toisilla... hmm... pikkuisen heikommalla voimilla varustettu. Mutta kuitenkin on!

– Totta kai on, raamattu kertoo sen. Enkelit ovat Jumalan sanansaattajia. On myös enkeleitä, jotka ovat paholaisen lähettämiä.

– Meillä kaikilla on enkeli rinnalla, mutta se ei auta ylpeitä eikä ahneita. Ole nöyrä ja usko häneen, niin enkeli auttaa.

– Psalmi 91:11-12 "Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen." Enkelit ovat Jumalan lähettiläitä, jotka suojelevat ja varjelevat, mutta vain Jeesus on Pelastaja. On kaunis ajatus, että voimme myös itse olla ikään kuin enkeleitä toinen toisillemme. Kulkea sydän avoimena ja pysähtyä toisen vierelle, tarjota auttavan kätensä.

– Kyllä meillä jokaisella on suojelusenkeli. Mutta uskon että meille on annettu aika jonka elämme täällä maan päällä. Enkeli vaan kulkee kanssamme..

Enkeleitä – onko edes heitä?

Lukijoista 14 prosenttia ei ollut varma, onko meillä kaikilla suojelusenkeliä. "Uskon vasta sitten kun näen" -mentaliteetti hohkasi heistä.

– Toivon että olisi, mutta monesti tuntuu siltä, ettei ole...

– Koska joillekin hyville ihmisille tapahtuu paljon murheellisia asioita, enemmän kuin jaksaisi kantaa.

13 prosenttia vastaajista oli taas sitä mieltä, ettei kaikilla ole omaa suojelusenkeliä tai enkeleitä ollut olemassakaan. Osa lukijoista oli sitä mieltä, etteivät kaikki ansaitse enkeliä.

– Mitään yliluonnollista, etenkään jumalia/Jumalaa, ei ole olemassa. Kaikki on selitettävissä järjen avulla. Jos jotain yliluonnollista olisi olemassa, lähes kaikki ihmiset uskoisivat siihen ja pystyisivät todistamaan sen.

Lukijoiden oli vaikea ymmärtää, miksi niin paljon pahaa annettiin tapahtua, jos ihmisiä olisi kerta enkeleitä suojelemassa.

– Ihmisiä kuolee aina välillä onnettomuuksissa ja jos henkilöillä olisi suojelusenkelit, selviäisivät he vain naarmuilla ja murtumilla.. eli kaikilla ei ole jos he kuolevat ennen aikojaan.. Sairauksiin suojelusenkeli ei voi vaikuttaa, mut muihin juttuihin voi mielestäni..

– Jos kaikilla olisi suojelusenkeli, niin esimerkiksi ihmisiä ei jäisi auton alle niin usein.

– Ei ole enkeleitä olemassa. Jos olisi, mulla ei olisi ollut näin vaikeuksia täynnä ollut elämä. Kaikki on vaan sattumaa. Te, jotka kuvittelette, että enkeli on jostain pelastanut tarkoittaa vain hyvää onnea. Olette sattunut olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Hölynpölyä kaikki uskonnot, vain ihmisten toiveita paremmasta elämästä, jota ei tule.

– Vaikea uskoa, kun on koko ikänsä ollut niin yksin. Apua ei ole koskaan saanut – lapsesta alkaen. Perhe on kokenut sairautta, enkä ole vieläkään löytänyt omaa paikkaani. Ei vaan kelpaa koskaan minnekään. Vaikeaa on siinä sitten uskoa enää...


Enkeleiden katsottiinkin olevan vain lapsille suunnattua sepustusta ja iltasatujen antia.

– No ei tietenkään ole. Lapsillehan niin uskotellaan ettei heille satu mitään pahaa. Uskon karmaan ja tuuriin.

– Enkeleitä ei ole olemassa. Tosi lapsellista uskomusta. Niin moni on jo lapsena aivopesty uskomaan kaiken maailman höpötyksiin.

– Tuomari Nurmion sanoin. "Kuka lasta suojelee, kuka rakastaa ja estää lasta loukkaamasta pikkujalkojaan? Paha musta enkeli vie kenet haluaa. Eikä muita enkeleitä ole olemassakaan."

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja