Mainos

Olkiluodon palkkakiista syvenee - valituksia tulee lisää

Puolalaisten sähkötyömiesten oikeustaistelu Olkiluoto 3 ydinvoimalatyömaan palkkasaatavista kiihtyy. Sähköalan ammattiliiton sektoripäällikkö Keijo Rimmistö uskoo, että korvaushakemusten määrä kasvaa nykyisestä 115 kappaleesta.

Sähkömiehet ovat hakeneet kolmen miljoonan euron palkkasaatavia puolalaiselta Elektrobudowa Spolka Akcyjna -nimiseltä yritykseltä, joka toimii alihankkijana Olkiluoto 3:n ydinvoimatyömaalla.

Sähköalan ammattiliitto on haastanut puolalaisyrityksen oikeuteen. Kanne on jätetty Satakunnan käräjäoikeuteen. Liitto edustaa 115 puolalaista sähköasentajaa.

Liiton näkemyksen mukaan korvaussumma ja korvausta hakevien puolalaisten sähkömiesten määrä tulee kuitenkin kasvamaan, koska liittoon liittyy jatkuvasti uusia puolalaisia työntekijöitä.

– Viimeisen viikon aikana liittoon on liittynyt parikymmentä uutta työntekijää. On selvää, että hakemusmäärät tulevat kasvamaan, Sähköalan ammattiliiton sektoripäällikkö Keijo Rimmistö kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa lakimiesten valmistelutyö uusien korvaushakemusten osalta on kesken. Puolalaisyrityksellä on Olkiluodossa kaikkiaan 360 työntekijää, joista noin 150 on liittynyt Sähköalan ammattiliittoon. Rimmistön mukaan on mahdollista, että korvaushakemusten määrä kasvaa 150 kappaleeseen.

Sähköalan ammattiliiton mukaan puolalaisyritys ei ole noudattanut yleissitovan työehtosopimusten määräyksiä. Liiton mukaan työntekijöille on maksettu palkkaa keskimäärin vain 8-13 euroa tunnilta, kun alan työehtosopimuksen mukaan minimipalkka on 15,03 euroa tunnilta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.