Olisitko uskonut? Nämä ovat kotisi likaisimmat esineet

Kodista löytyy paljon likaisempiakin paikkoja kuin vessanpönttö. Tiesitkö, että esimerkiksi tiskiallas ja hammasharja voivat kuulua kotisi pahimpiin bakteeripesiin?

RealSimple listasi kodin likaisimmat esineet:

Tiskirätti

Puhdistat tiskipöytää ja kodin tasoja sen likaisimmalla esineellä. Tiskirätissä asustaa bakteereja, kuten salmonella ja E. coli.

Pese tiskirätti jokaisen käytön jälkeen kuumalla vedellä ja anna sen kuivua ilmavassa paikassa. Voit desinfioida rätin vaikka päivittäin pyöräyttämällä sen märkänä mikrossa noin minuutin ajan. Huomaa, että kuiva rätti voi syttyä tuleen. Vaihda rätti kokonaan uuteen noin kahden viikon välein.

Tiskiallas

Tiskialtaasta voi löytyä yli 500 000 bakteeria. Tämä on kymmenen kertaa suurempi määrä kuin vessanpöntössä.

Puhdista allas huolellisesti pari kertaa viikossa, ja etenkin silloin, kun olet käsitellyt raakaa lihaa. Käytä voimakasta puhdistusainetta ja harjaa huolella etenkin huuhteluaukon ympäristö.

Hammasharja

Siirrät kaksi kertaa päivässä suusi bakteereja hammasharjaan. Sitten laitat harjan kuivumaan pesualtaan reunalle pöntön läheisyyteen.

Laita harja aina pystyasentoon kuivumaan, ja mielellään mahdollisimman kauas pöntöstä. Voit myös vähentää ulostebakteerien määrää sulkemalla pöntönkannen aina, kun vedät vessan. Pese harja tiskikoneessa viikoittain ja vaihda se kolmen kuukauden välein, tai aina kun olet ollut sairaana.

Elektroniikka

Kaukosäätimet ja tietokoneen näppäimistö vievät elektroniikan bakteeripotin. Elektroniikasta voi löytyä jopa samoja bakteereja kuin keittiön rätistä.

Puhdista nämä esineet viikoittain antibakteerisilla puhdistusliinoilla.

Olohuoneen matto

Koko perhe askeltaa olohuoneen matolla ja lemmikit saattavat käyttää sitä lepopaikkanaan. Imuroi matto viikoittain ja raikasta tahrat ruokasoodan avulla. Pese tai pesetä mattoa vuosittain.

Kylpypyyhkeet

Kun pyyhe on märkä yli 20 minuuttia, se luo oivan kasvualustan bakteereille ja homeelle. Joka kerta kun käytät likaista pyyhettä, voit aiheuttaa ihoärsytystä ja pahentaa allergiaoireita.

Laita pyyhkeet käytön jälkeen kuivumaan ilmavaan paikkaan tai hyödynnä rumpukuivausta suuremmalle pyyhesatsille. Pese pyyhkeet korkeassa lämpötilassa parin viikon välein.

Käsilaukku

Laukku kulkee aina mukanasi ja se on nähnyt monen monta paikkaa – aina bussin lattiasta kuntosalin lokeroon. Ei siis ole mikään ihme, että kannat laukussasi kymmeniä tuhansia bakteereja, pahimmissa tapauksissa jopa miljoonia.

Pese kangaslaukut säännöllisesti pyykinpesukoneessa ja käytä nahkaisille laukuille niille tarkoitettuja puhdistussuihkeita. Ja mikä tärkeintä – älä säilytä laukkua maassa.

Lemmikin peti

Tiedät kyllä, mitä Musti puuhaa koirapuistossa, joten ei varmaan tule yllätyksenä, että lemmikkisi nukkuu bakteeripedillä. Pese pedin päällinen viikoittain kuumimmassa pesulapun sallimassa lämpötilassa.

Lue myös:

    Uusimmat