”Olisipa Mark Webber lopettanut jo 2013” – Daniel Ricciardolla toistaiseksi vain pieniä harmituksen aiheita Red Bullista

Lähtökohtaisesti hitaampaan F1-autoon Renault’lle täksi kaudeksi vaihtanut Daniel Ricciardo ei koe, että hänen viiden vuoden pestinsä Red Bullilla olisi jättänyt jotain aihetta katumukselle.

Ricciardo teki kesällä ratkaisun, ettei tartu Red Bullin tarjoamaan jatkosopimukseen. Hänen mahdollisuutensa siirtyä Ferrarille ja Mercedekselle katosivat, joten uudeksi suunnaksi valikoitui sarjan keskikastissa kamppaillut Renault.

Australialaiskuski myöntää, että vuosien tahkoamisen jälkeen hän ei ehkä olisi kestänyt enää montaa pettymystä.

– Red Bullilla se oli vähän niin, että joka vuosi tuntui olevan meidän vuotemme, jolloin pettymyksen riski oli luonnollisesti suurempi, Ricciardo sanoo.

– Liityin talliin heidän neljän maailmanmestaruutensa jälkeen. Kun tulin sinne, ajattelin, että saan maailmanmestariauton. Viiden vuoden aikana se ei toteutunutkaan.

Ricciardon mukaan Red Bullin moottorin vaihtuminen Renault’sta Hondaan lisäsi epävarmuutta tulevasta.

– Ei se aina ollut vaikeaa, älkää käsittäkö väärin, mutta ajattelin, että jos seuraava askel Hondan kanssa ei toimi, se alkaa olla suurempi riski onnellisuudelleni tiimissä ja kaikkien motivaation kannalta.

– Sen takia tunsin, että tänne tuleminen olisi pienempi riski, koska meillä on minusta enemmän tilaa kasvaa, Ricciardo linjaa ranskalaisyhtiöstä.

”Olisittepa ottaneet minut jo 2013”

Ricciardo liittyi Red Bullin junioriohjelmaan jo yli kymmenen vuotta sitten. Hän aloitti F1:ssä Toro Rosson testikuljettajana ja vaihtoi sitten emotalliin juuri hybridimoottoreihin siirtymisen hetkellä. Ensimmäinen kausi oli hänen kannaltaan menestys, sillä tallikaverina ajanut nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel jäi taakse.

Auto ei kuitenkaan ollut enää lähellekään samalla tasolla kuin V8-moottoreiden aikaan.

– En oikeastaan katsele sitä aikaa taaksepäin. Tiedän, että se antoi minun uralleni kaikki virstanpylväät, joita minulla nyt on, Ricciardo pohtii.

– Tietysti ajattelen sitä, että olisittepa ottaneet minut jo vuonna 2013. Olisin toivonut, että Mark (Webber) olisi lopettanut uransa, hän hymyilee.

– En kuitenkaan katsele sitä aikaa lainkaan katkerana. He antoivat minulle mahtavia mahdollisuuksia. Näin tämä laji vain toimii.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi​​​​​​​​​​​​​​

Juttua korjattu klo 13.02: Ricciardo debytoi sarjassa HRT:n autolla, vaikka ajoikin sitä ennen Toro Rossolle testiä. Myös Red Bullin menestysaikana käytössä olivat V8-moottorit, eivät V10-koneet.

Lue myös:

    Uusimmat