Mainos

Oliko tässä puhelu, jonka aikana Anni Törnin taposta tuomittu miesystävä tajusi jääneensä kiinni? – Näin puhelu eteni: "Voi v***u"

3:12
MTV Uutiset oli paikan päällä oikeudenkäynnissä.

Anni Törnin henkirikosjutun hovioikeuskäsittelyssä on kuultu puheluita, jotka Törnin taposta tuomittu miesystävä kävi pian Törnin kuoleman jälkeen. Erään puhelun aikana miesystävä sai kuulla seikan, joka vaikutti tulleen hänelle yllätyksenä.

Tällaista todistusaneistoa Jukka Hyttistä vastaan esitettiin käräjäoikeudessa. Katso video!

0:48

Puheluiden aikaan heinäkuussa 2018 Törni oli kateissa.

Törnin miesystävä, Jukka Hyttinen, oli kertonut Törnin lähiomaisille ja viranomaisille, että Törni oli lähtenyt hänen asunnoltaan riidan jälkeen selvittelemään välejään entisen seurustelukumppanin kanssa. Hän väitti, ettei tiedä missä nainen oli.

Törnin läheiset eivät olleet kuulleet naisesta väitetyn lähtemisen jälkeen.

Todellisuudessa Hyttinen oli riidan jälkeen pahoinpidellyt Törniä asuntonsa kylpyhuoneessa sillä seurauksella, että Törni oli kuollut.

Välikohtauksen jälkeen Hyttinen oli kantanut ruumiin autoonsa ja kuljettanut sen hautapaikalle noin 200 kilometrin päässä Savonlinnasta.

Kaveri tivasi, mitä oli tapahtunut

Oikeudessa kuultiin muun muassa puhelinkeskustelu, jonka Hyttinen kävi tämän jälkeen kaverinsa kanssa Törnin kuoleman jälkeen. Hyttinen kertoi vielä tuolloin, että Törni olisi lähtenyt omin ehdoin ja uskoi, että nainen vielä palaisi.

Puhelu on osa poliisin esitutkintamateriaalia. Poliisi oli kuunnellut Hyttisen puhelinta jo ennen kuin hänet otettiin kiinni Törnin henkirikoksesta epäiltynä.

Puhelussa kaveri tivasi Hyttiseltä tietoa siitä, mitä Törnille oli todellisuudessa tapahtunut. Kaveri ei uskonut, että Törni löytyisi hengissä, vaikka Hyttinen yritti asiaa hänelle vakuutella.

Kaverin puheesta selviää, että hän uskoi, että Törnille oli tapahtunut jotain pahaa.

Keskustelun aikana kaveri totesi, että Hyttisen kotitalon alarapulta oli löytynyt verijälkiä.

"Ai on?"

Puhelun perusteella kuulostaa siltä, että tieto verijäljistä tuli Hyttiselle yllätyksenä.

– Ai on? hän kysyy tallenteella.

Kaverin mukaan poliisi oli käynyt ottamassa verijäljistä näytteitä DNA:n selvittämiseksi. Hyttinen reagoi asiaan lyhyellä kommentilla:

– Voi vittu.

Mitä sanot siihen? tiedusteli kaveri.

– Ei vitussa.

Tämän jälkeen Hyttinen totesi, että on parempi, että selvitetään, onko veri todella peräisin Törnistä.

Myöhemmin puhelun aikana kaveri epäili ääneen, että Hyttinen olisi saattanut esimerkiksi vahingossa tehdä Törnille jotain. Hän ei siis uskonut Hyttisen kertomusta siitä, että Törni olisi lähtenyt hänen asunnoltaan omin ehdoin ja sitten vain kadonnut. 

– Aivan sama mitä Anni tekisi, vaikka puukolla mätkisi, niin en mitään tekisi hänelle, Hyttinen vakuutteli.

Hovissa puidaan tappotuomiota

Pian puhelun jälkeen Hyttinen otettiin kiinni Törnin henkirikoksesta epäiltynä.

Lopulta Hyttinen myönsi aiheuttaneensa Törnin kuoleman ja johdatti viranomaiset paikkaan, johon hän oli haudannut raskaana olevan naisystävänsä muoviin käärittynä.

Viime joulukuussa Hyttinen tuomittiin Etelä-Savon käräjäoikeudessa taposta ja hautarauhan rikkomisesta 9 vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Hyttinen valitti tuomiosta. Hän on myöntänyt pahoinpidelleensä Törniä, mutta kiistänyt, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut aiheuttaa naisen kuolema.

Tänään alkaneessa hovioikeuden oikeudenkäynnissä puidaankin sitä, oliko teko tahallinen. Hyttinen vaatii, että hänen katsotaan syyllistyneen korkeintaan pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja