Anni Törnin miesystävä tuomittiin taposta – lähes 10 vuoden vankeusrangaistus: Paketoi raskaana olleen naisystävänsä ruumiin teollisuusmuoviin ja hautasi sen maakuoppaan

0:37

Etelä-Savon käräjäoikeus antoi tänään tuomionsa Savonlinnassa kesällä kadonneen Anni Törnin henkirikosjutussa.

Oikeus tuomitsi Anni Törnin miesystävän Jukka Hyttisen 9 vuodeksi ja 10 kuukaudeksi vankilaan taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Syyttäjä vaati miehelle vähintään 9 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistusta.

Hyttinen kiisti syytteet oikeudessa. Hän myönsi syyllistyneensä ainoastaan pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen.

Oikeus kuitenkin katsoi, että kyse oli tahallisesta taposta ja Hyttinen teki Törnille voimakasta väkivaltaa, joka kohdistui nimenomaan päähän.

Katosi juhlien jälkeen

Törn katosi viime heinäkuussa vietettyään iltaa juhlissa ystävänsä luona Savonlinnan Kellarpellossa. Mukana juhlissa oli myös Törnin miesystävä. Puolen yön jälkeen kaksikko poistui paikalta miehen asunnolle.

Häntä etsittiin monta päivää, kunnes miesystävä otettiin kiinni. Mies kertoi kuljettaneensa ruumiin 200 kilometrin päähän ja haudanneensa metsään.

Syyttäjän mukaan mies tappoi Törnin asuntonsa kylpyhuoneessa pahoinpitelemällä tätä. Oikeudessa mies kertoi, että pahoinpitelyä edelsi riita entisistä kumppaneista. Riitely alkoi jo juhlissa.

Miehen mukaan Törn löi ensin häntä ja aloitti väkivallan. Vasta tämän jälkeen miesystävä ryhtyi oman kertomansa mukaan väkivaltaiseksi.

Törn oli kuollessaan raskaana ja hän odotti syytetyn lasta. Miehen puolustus kertoi oikeudessa, että pariskunta odotti lasta iloisena ja lapsi oli toivottu.

Pahoitteli tekoaan

Törnin ruumis löydettiin lopulta juuri sieltä, minne epäilty oli viranomaiset osoittanut. Löytöpaikka sijaitsee noin 200 kilometrin päässä Savonlinnasta, Pohjois-Karjalan alueella Juukassa.

Mies oli kuljettanut ruumiin sinne autollaan ja haudannut naisen ruumiin kaivamaansa maastokuoppaan. Ennen hautaamista mies kääri ruumiin teollisuusmuoviin.

Oikeudenkäynnissä mies sanoi Törnin omaisille olevansa erittäin pahoillaan tapahtuneesta. Hän kertoi, ettei muista varsinaista tekoa lainkaan.

Oikeus ei kuitenkaan pitänyt miehen muistamattomuutta uskottavana.

Hautasi peitelläkseen tekonsa

Mies kertoi oikeudessa halunneensa haudata tyttöystävänsä ja vielä syntymättömän lapsensa paikkaan, jota muut eivät tietäisi.

– Halusin sen paikan itselleni, en halunnut sen paljastuvan, mies selitti.

Oikeus ei uskonut miehen väitettä.

– On todennäköisempää, että ruumiin hautaaminen kuoppaan syrjäisessä metsässä on liittynyt Hyttisen tarpeeseen pyrkiä salailemaan tapahtunutta asiaa, oikeus totesi tuomiossaan.

– Ottaen huomioon pääkäsittelyssä esitetyn selvityksen perusteella syntynyt vaikutelma Hyttisen toiminnan ilmeisestä johdonmukaisuudesta asunnon siivoamisessa sekä ruumiin kuljettamisessa ja hautaamisessa, on vaikea nähdä, kuten Hyttinen on kertonut, että hän olisi toiminut jotenkin sekavassa mielentilassa haudatessaan ruumiin, tuomiossa sanotaan.

Korvauksia omaisille

Oikeus totesi, että Törnillä oli läheiset välit vanhempiinsa ja sisaruksiinsa.

Oikeus määräsi Hyttisen korvaamaan Törnin äidille kärsimyskorvauksia 11 000 euroa, isälle 10 000 euroa, yhdelle veljelle ja siskolle molemmille 8 000 euroa ja toiselle veljelle 7 000 euroa.

Lisäksi oikeus määräsi Hyttisen maksamaan Törnin äidille ja siskolle kummallekin 2 000 euroa tilapäisestä psyykkisestä haitasta, koska he joutuivat henkirikoksen vuoksi olemaan poissa töistään sairauslomalla. Molemmat menettivät joksikin aikaa työkykynsä.

Hyttinen passitettiin Mikkelin vankilaan suorittamaan vankeusrangaistustaan.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja