Mainos

Mies hakkasi raskaana olevan naisystävänsä hengiltä, kääri muoviin ja vei peräkontissa metsähautaan – Anni Törnin taposta tuomittu vaatii syytteiden kumoamista hovissa

3:12
MTV Uutiset oli paikan päällä oikeudenkäynnissä.

Itä-Suomen hovioikeudessa puidaan tänään Savonlinnassa toissa kesänä kadonneen Anni Törnin henkirikostapausta. Naisen taposta käräjillä tuomittu miesystävä kiistää, että hän olisi aiheuttanut Törnin kuoleman tahallaan.

Tapposyytteeseen johtaneet tapahtumat saivat alkunsa heinäkuussa 2018, kun Törn oli viettämässä iltaa miesystävänsä Jukka Hyttisen kanssa Savonlinnan Kellarpellon kaupunginosassa.

Pariskunnan välillä oli kitkaa jo tuttavan järjestämissä juhlien aikana. Kun kaksikko lähti Hyttisen asunnolle puolen yön jälkeen, riitely kärjistyi väkivallaksi.

Käräjätuomion perusteella Hyttinen pahoinpiteli Törniä asuntonsa kylpyhuoneessa. Väkivalta oli niin voimakasta, että Törn kuoli.

Raskaana oleva nainen käärittiin teollisuusmuoviin

Tapahtumaviikonlopun jälkeen Törniä etsittiin kadonneena henkilönä. Pian poliisi alkoi kuitenkin epäillä, että Hyttinen liittyisi katoamiseen.

Myöhemmin Hyttinen myönsi aiheuttaneensa Törnin kuoleman ja johdatti poliisit ruumiin luo.

Hyttinen oli käärinyt kuolleen naisystävänsä teollisuusmuoviin, kuljettanut ruumiin noin 200 kilometrin päähän Savonlinnasta ja haudannut sen kaivamaansa maakuoppaan.

Törn oli kuollessaan raskaana ja odotti miesystävänsä lasta.

Miesystävän kertomus muuttui

Hyttisen kertomus muuttui poliisitutkinnan edetessä.

Ensin hän kertoi, että Törn kuoli, kun hän löi tätä muutaman kerran päähän ja tämä kaatui lyöntien voimasta lyöden päänsä seinään.

Hän myös selitti käytöstään ja kertoi menettäneensä malttinsa sen jälkeen, kun Törn oli ensin lyönyt häntä ja huutanut hänelle uhkauksia.

– … minulla sumeni päässä enkä pystynyt hillitsemään omaa käytöstäni, mies kertoi poliiseille.

Myöhemmin Hyttinen muutti kertomustaan ja väitti, ettei muista tapahtumia väkivallan alettua.

Hän vetosi muistikatkokseen myös käräjäoikeudessa. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt muistamattomuutta uskottavana.

Lähes 10 vuotta vankeutta

Hyttinen tuomittiin Etelä-Savon käräjäoikeudessa 9 vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Tuomio tuli viime joulukuussa.

Rangaistus oli syyttäjän vaatimusten mukainen, sillä hän vaati Hyttiselle vähintään 9 vuoden ja 6 kuukauden vankeutta.

Hyttinen olikin ainoa osapuoli, joka valitti tuomiosta hovioikeuteen.

Jo aiemmin hän kiisti henkirikossyytteen sekä syytteen hautarauhan rikkomisesta. Myös hovioikeudelle jättämässään valituksessa Hyttinen toivoo, että syytteet kumottaisiin.

Hyttinen on myöntänyt pahoinpidelleensä Törniä ja aiheuttaneensa tämän kuoleman. Puolustuksen mukaan kyse ei kuitenkaan ollut tahallisesta henkirikoksesta.

Hyttinen katsoo syyllistyneensä korkeintaan perusmuotoiseen pahoinpitelyyn sekä kuolemantuottamukseen.

Hyttisen valituksen mukaan käräjäoikeuden tappotuomio perustui virheelliseen näytön arviointiin.

Puolustuksen mukaan käräjäoikeudessa jäi näyttämättä, että Hyttinen olisi tarkoittanut surmata Törnin tahallaan. Hyttisen versio on, ettei hän olisi voinut ennakoida, että hänen tekemästään väkivallasta seurauksena oli varsin todennäköisesti Törnin kuolema.

Selitys kertomuksen muuttumiselle

Valituksessaan Hyttinen vaatii myös, että käräjäoikeudessa hänelle määrättyä rangaistusta lievennetään.

Hyttisen mukaan oikeudenmukainen rangaistus teosta olisi "rangaistusasteikon alarekisterissä", noin 8 vuotta vankeutta. Tätä hän perustelee muun muassa sillä, että hän itsekin joutui tilanteessa väkivallan uhriksi.

Lisäksi Hyttinen selittää valituksessaan sitä, miksi hänen kertomuksensa tapahtumaillan kulusta muuttui poliisikuulusteluissa. Häen mukaansa taustalla oli se, että Törnin lähiomainen olisi esittänyt hänelle uhkauksia tapahtuneen tiimoilta.

Uhkaukset selittivät Hyttisen mukaan myös sitä, miksi hän oli pyrkinyt peittelemään tekoaan kätkemällä ruumiin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja