Mainos

Anni Törn kohtasi työhaastattelussa miehen, rakastui ja lopulta kuoli kumppaninsa väkivallan seurauksena – Tässä taposta tuomitun miesystävän versio tapahtumista

Savonlinnassa toissa kesänä kadonneen Anni Törnin henkirikostapausta on puitu tänään Itä-Suomen hovioikeudessa. Oikeudessa kuultiin myös taposta syytettyä miesystävää, joka kertoi miten pariskunnan romanssi sai alkunsa.

Tällaista todistusaneistoa Jukka Hyttistä vastaan esitettiin käräjäoikeudessa. Katso video!

0:48

Törnin miesystävä, vuonna 1985 syntynyt Jukka Hyttinen, tuomittiin viime joulukuussa Etelä-Savon käräjäoikeudessa Törnin taposta ja hautarauhan rikkomisesta 9 vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen. Hän valitti tuomiostaan.

Hovioikeudessa käytiin tänään läpi jo käräjäoikeudessa esillä ollutta kirjallista näyttöä, eli muun muassa tapaukseen liittyviä valokuvia sekä poliisin nauhoittamia, Hyttisen käymiä puhelinkeskusteluja. 

Istuntopäivän päätteeksi kuultiin taposta syytettyä Hyttistä itseään. Hän pääsi kertomaan suhteestaan Anni Törniin sekä oman käsityksensä tapahtumaillan kulusta.

Hyttinen on kiistänyt syyllistyneensä tahalliseen henkirikokseen, mutta myöntänyt pahoinpidelleensä Törniä riidan päätteeksi ja aiheuttaneensa tämän kuoleman elokuussa 2018.

Ensikohtaaminen työhaastattelussa

Hyttinen aloitti kertomalla siitä, miten hän ja Törn tapasivat. Hyttisen mukaan kaksikko kohtasi ensimmäisen kerran työpaikalla, kun Törn haki töihin yritykseen, jossa Hyttinen oli töissä entuudestaan.

Ihastumisesta puolestaan puhuttiin Hyttisen mukaan ensimmäisen kerran työporukan risteilyllä. Hyttisen mukaan molemmat olivat kertoneet olleensa tykästyneitä toisiinsa.

Sen jälkeen parisuhde oli Hyttisen mukaan lähtenyt kehittymään vauhdilla. Lopulta Törn tuli raskaaksi ja kesällä 2018 hän odotti pariskunnan yhteistä lasta.

Jokin muuttui

Heinäkuussa 2018 kuitenkin tapahtui Hyttisen mukaan jotain, jonka myös Törn oli hänen mukaansa pannut merkille. Törn oli miehen mukaan nimittäin alkanut olla aiempaa hermostuneempi.

Kaksikko oli Hyttisen mukaan pannut asian raskauden piikkiin.

– Se oli erikoista, sillä sitä ennen ihminen oli ollut todella rento ja hauska.

– Ei ollut tietoakaan riidoista, suunnittelimme tulevaa ja sitä kaikkea kivaa, mitä voidaan tehdä kahdestaan.

Hyttisen mukaan Törn oli häntä kohtaan väkivaltainen ja löi häntä kahdella eri kerralla riitojen yhteydessä.

Riita alkoi juhlissa

Iltana, jolloin Anni Törn kuoli, pariskunta oli viettänyt iltaa Annin tuttavan syntymäpäiväjuhlilla. Elettiin vuoden 2018 heinäkuun loppua.

Juhlat eivät olleet menneet täydellisesti, sillä Törnin ja Hyttisen välillä oli ollut riitaa entisistä kumppaneista.

Hyttinen kertoi oikeudessa, että riidan yhteydessä Törn olisi lyönyt häntä nyrkillä kasvoihin.

Kaksikko poistui juhlista puolen yön jälkeen ja suuntasi Hyttisen asunnolle. Hyttisen kertomuksen mukaan riitely jatkui siellä.

Hyttisen mukaan myös väkivalta jatkui. Hänen versionsa on, että Törn löi häntä useampaan otteeseen päähän.

"Et mene minnekään"

Jossain vaiheessa Hyttinen oli kertomansa mukaan lähtenyt tilanteesta pois ja ollut menossa suihkuun. Törn oli seurannut perästä.

– Kun sanoin, että menen suihkuun, niin hän sanoi, että et mene minnekään. Että hänellä on yhä asiaa. Ehdin avata vessan oven, kun samalla tuntui kova lyönti takaraivolla. Tipahdin siinä polvilleni kylpyhuoneeseen päin. Siinä meinasin menettää tajuntani ensimmäisen kerran.

Oikeussalissa Hyttinen kertoi, että hän oli mennyt tilanteessa paniikkiin. Hänen mukaansa Törn löi häntä jollain esineellä.

– En tiedä oliko se puhelin vai mikä, mutta se ei ollut enää nyrkin lyönti.

Muistikatkos

Hyttinen ei kertomansa mukaan muista tapahtumia väkivallan alettua.

Muistikatkokseen kiinnitettiin oikeudessa huomiota etenkin syyttäjän toimesta, sillä vielä poliisikuulusteluissa Hyttinen muisti lyöneensä Törniä.

Oikeudessa Hyttinen kuitenkin kertoi, että ensimmäinen muistikuva hänellä on tapahtumien jälkeen eräältä parkkipaikalta, jonne hän oli pysähtynyt autollaan.

Hän oli ilmeisesti tuolloin matkalla Joensuuhun, missä hän oli tapahtumien jälkeen käynyt Törnin ruumis autonsa peräkonttiin sullottuna.

Hyttinen kertoi muistavansa parkkipaikalta sen, että hän sai "välähdyksen", jossa hän muisti hetken siitä, kun hän oli kantanut sylissään Törnin ruumista asunnostaan autoon.

Ensimmäiset yhtäjaksoiset muistikuvat Hyttisellä on ajalta, jolloin hän oli poliisivankilassa tapahtuneeseen liittyen vangittuna.

Syyttäjä ei niele tarinaa

Itä-Suomen hovioikeudessa äänessä ollut syyttäjä ei niellyt Hyttisen muistinmenetyskertomusta.

Syyttäjä ihmetteli ääneen muun muassa sitä, miksi Hyttinen sattui muistinmenetyksestään huolimatta muistamaan itsensä kannalta edullisia asioita, kuten sen, miten hän oli kertomansa mukaan lyönyt suutuksissa nyrkillään petäjään vieraillessaan Joensuussa Törnin kuoleman jälkeen.

Syyttäjän mukaan lyönti oli erikoisen "sopiva", sillä lyöminen olisi voinut peittää mahdolliset pahoinpitelystä Hyttiselle aiheutuneet vammat.

Syyttäjä myös päätyi syyttämään Hyttistä suoraan valehtelusta, sillä Hyttisen kertomukset olivat hänen mukaansa ristiriitaisia.

Veli koki tulleensa kiusatuksi oikeudessa

Istunnon aikana syyttäjä ihmetteli myös sitä, että oikeudessa Hyttisen puolustus pyrki esittämään, että Hyttistä oli uhkailtu Törnin kuoleman jälkeen.

Puolustuksen mukaan Törnin veli oli ennen Törnin ruumiin löytymistä esittänyt Hyttiselle uhkauksia, joiden mukaan Hyttisellä tulisi muun muassa olemaan vaikeuksia tulevaisuudessa, mikäli hän olisi tehnyt Törnille jotain.

Hyttisen hovioikeudelle jättämässä valituksessa kerrottiin, että uhkailu vaikutti muun muuassa siihen, miten Hyttinen pyrki salailemaan Törnin kuolemaa tapahtuneen jälkeen.

Syyttäjä kuitenkin tivasi oikeussalissa Hyttiseltä sitä, mitä tekemistä Törnin lähiomaisilla on tapahtuneen kanssa.

Syyttäjän näkemys oli, että Hyttinen yritti vierittää vastuuta tapahtuneesta etenkin Törnin veljen harteille.

Oikeudessa kuultiin aiemmin tänään myös Törnin veljeä, joka oli samoilla linjoilla.

Veljen mukaan oli tosiasia, ettei Hyttiselle ollut "tapahtunut mitään" Törnin kuoleman jälkeen. Hän ei kertomansa mukaan ymmärtänyt sitä, miksi hänen sanomisiaan ylipäätään puitiin oikeussalissa.

– En ymmärrä motiivia kiusata asianomistajaa tarkoituksella, siskonsa menettänyt mies sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja