Mainos

MTV seuraa: Anni Törnin taposta tuomittu mies saapui oikeuteen poikkeuksellisen tiukkojen turvatoimien keskellä – piiloutui toppatakkiin kameroiden edessä

Savonlinnassa toissa kesänä kadonneen Anni Törnin henkirikosjutun hovioikeuskäsittely on alkanut Itä-Suomen hovioikeudessa. Oikeudenkäynnissä on poikkeuksellisen kovat turvatoimet.

Tällaista todistusaneistoa Jukka Hyttistä vastaan esitettiin käräjäoikeudessa. Katso video!

0:48

Hovioikeuden istunnossa puidaan tänään Törnin taposta tuomitun miesystävän Jukka Hyttisen käräjätuomiota. Hyttinen tuomittiin taposta ja hautarauhan rikkomisesta 9 vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen viime joulukuussa. Hyttinen valitti tuomiostaan.

Turvatoimet poikkeuksellisen tiukat

Oikeudenkäynti alkoi Itä-Suomen hovioikeuden väistötiloissa Kuopion keskustan tuntumassa aamuyhdeksän aikaan. Oikeudenkäynnissä on tiukat turvatoimet.

Ennen oikeudenkäyntiä kaikkien paikalle saapuneiden kantamukset ja laukut käytiin läpi ja tarkastettiin tarkasti.

Oikeudenkäyntiä turvaamaan paikalle oli saapunut lukuisia poliisimiehiä ja rikosseuraamusviranomaisia. Pelkästään oikeussalissa aseistautuneita viranomaisia on viisi.

Syytteisiin vastaava Jukka Hyttinen saatettiin oikeussaliin useamman poliisimiehen saattueessa. Mies ei halunnut näyttää kasvojaan tiedotusvälineiden kameroiden edessä, vaan oli piiloutunut kevyttoppatakkinsa sisälle oikeudenkäynnin alun ajaksi.

Iltalehden mukaan istuntopaikan ikkunoista on poistettu jopa kahvat, jottei kukaan pääsisi oikeustaloon. Lehden haastatteleman syytetyn asianajajan Jyrki Piiparisen mukaan syynä ovat syytetyn saamat pahoinpitelyuhkaukset, joita on tehty myös istuntopäivälle.

Juttua muokattu 22.10. kello 9.59: Aiemmin jutussa kerrottiin, että oikeussalissa on viisi poliisia. Kaikki oikeussaliin oikeudenkäyntiä turvaamaan tulleet viranomaiset eivät kuitenkaan ole poliiseja, vaan kahden poliisin lisäksi paikalla on kolme aseistautunutta rikosseuraamuslaitoksen tai vankilan edustajaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja