Oliivisäilykkeestä saatu myrkytys johti kuolemaan - toinen sairastuneista yhä sairaalassa

Iäkäs nainen on kuollut italialaisesta oliivisäilykkeestä saamaansa botulismimyrkytykseen. Hän menehtyi sairauteen eilen, kerrotaan Husista.

Toinen saman perheen aikuinen jäsen on edelleen sairaalassa hoidossa. Hänen tilanteensa näyttää paremmalta, kertoo osaston ylilääkäri Veli-Jukka Anttila.

Sairastuneet olivat syöneet oliivisäilykettä, jossa oli Elintarviketurvallisuusviraston Eviran mukaan botulinummyrkkyä.

Oliivisäilyke on valmistettu Italiassa, ja sen tuotenimi on "Gaudiano Bio oliivi mantelitäytteellä". Lasipurkeissa olevien oliivien parasta ennen -merkinnät ovat 08/2012 tai 09/2012 ja eränumerot H2510X tai L1810X.

Tuotteet on vedetty markkinoilta, mutta niitä saattaa edelleen olla kuluttajien hallussa. Evira varoittaa syömästä näitä mahdollisesti erittäin vaarallisia tuotteita.

Oliivipurkkeja tuotiin Suomeen vuosi sitten syksyllä 900. Niitä on myyty K-ruokakaupoissa KCM Iso Omena (Espoo), KCM Jumbo (Vantaa) ja KSM Eteläkeskus (Rovaniemi). Näistä kaupoista on purkkeja myyty yhteensä noin 160 kpl. Lisäksi tuotteita on ollut myynnissä neljässä pääkaupunkiseudun ravintolassa: Kolme Seppää (Helsinki), La Famiglia (Helsinki ja Vantaa) ja Rafaello (Helsinki).

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat