Oligarkkien ökyjahdit pakenevat pakotteita – meriseuranta näyttää, kuinka Putin siirsi "Sulonsa" turvaan jo hyvissä ajoin

Missä ovat oligarkkien ökyjahdit? 1:33
Katso videolta: Täällä oligarkkien ökyjahdit tällä hetkellä seilaavat.

Ukrainan sota on pakottanut venäläiset oligarkit siirtämään ökyjahtejaan. Kaikki eivät ole kerenneet tehdä toimenpiteitä.

Ukrainan sota asetti venäläisille oligarkeille kovia pakotteita ympäri maailmaa. Oligarkkien omistuksessa olevat huvijahdit ovat joutuneet vaihtamaan paikkoja, tai etsimään uusia satamia, johon valtavat alukset voi tällä hetkellä varmuudella sijoittaa.

Putin siirsi Gracefulin hyvissä ajoin Kaliningradille

Uutiskanava CNN selvitti viime viikolla, että osa oligarkkien jahdeista on takavarikoitu EU-maiden toimesta. Näin on käynyt esimerkiksi liikemies Ališer Usmanovin Dilbar-jahdille, joka lepää tällä hetkellä takavarikoituna saksalaiskaupunki Hampurin satamassa.

Alusten reaaliaikaista liikehdintää seuraava MarineTraffic paljastaa, että Venäjän presidentti Vladimir Putiniin linkitetty Graceful-alus taas vaihtoi paikkaansa Kaliningradiin vain kaksi viikkoa ennen Ukrainan sodan alkamista.

Graceful tarkoittaa suomeksi suloista, siroa tai viehättävää.

Mutta missä muut ökyjahdit seilaavat juuri nyt? Kokosimme yläpuolelta löytyvälle videolle kuuden kuuluisan venäläisen oligarkin huvijahtien tämän hetkiset sijainnit.

Lue myös:

    Uusimmat