Oletko untelo, joka braijaa kaiken päivää ja skruudii viskunaa?

Anteeksi mitä? Saisiko jonkinlaisen suomennoksen? Tai sanakirjan, jolla tämä otsikon ymmärtäisi?

Kuten arvasit, se on mahdollista. Kryptisen lauseen sanoille löytyy selkeät määritelmät Urbaanista Sanakirjasta. Urbaanisanakirja.com-sivustolla käyttäjät saavat itse antaa määritelmiä sanoille.

Sivustolla on lähes 30 000 sanaa määriteltynä. Aktiivisimmat käyttäjät ovat luoneet yli tuhat määritelmää. Keskimäärin uusia sanoja suomennetaan viikossa noin 160.

Viime syksynä sivuston perustajat Mats Söderlund ja Niklas Wahrman perkasivat määritelmien joukosta 2 000 hauskinta ja hyödyllisintä yksiin kansiin ja julkaisivat Urbaanin Sanakirjan. Kirja on ollut Söderlundin mukaan todella suosittu.

Itse sivusto perustettiin syksyllä 2007 englanninkielisen Urban Dictionaryn jalanjälkiin.

— Heittomerkeissä "kaikki pääsee läpi", mutta tarkistamme tottakai ettei sivulle päädy mitään täysin sopimatonta tai muuten vaan spammia, Mats Söderlund sanoo.

Sivuston määritelmän mukaan "Urbaani Sanakirja on ilmainen slangisanakirja, joka yhdistää hyödyn ja huumorin. Ideana on kerätä sanoja, jotka eivät löydy tavallisista sanakirjoista, sekä tavallisten sanojen epätavallisempia määritelmiä."

Ja epätavallisia määritelmiä sivulta löytyykin. Pelkästään sanalle "syödä" löytyy kymmeniä eri määritelmiä. Voit fädätä, mäheltää, nokkia tai jäpöstää. Kuten sanottua, kaiken kaikkiaan näitä määritelmiä löytyy lähes 30 000.

Sivuston avulla voit ymmärtää ystäviäsi tai sukulaisiasi jälleen paremmin. Voit oppia myös paljon esimerkiksi purjehduksesta, riippuu siitä mistä käyttäjät ovat juuri innostuneet.

Ai niin, ja se otsikko. Oletko siis saamaton ihminen, joka vain leikkii kaiken päivää ja syö sekametelisoppaa?

Lue myös:

    Uusimmat