Oletko kokeillut? Erikoisella niksillä saat kanafileistä supermeheviä

Täydellisen mehukkaat kanapihvit onnistuvat pienellä vaivalla.

Jokainen kotikokki söisi varmasti mieluummin täydellisen mehukkaita kanan rintafileitä kuin kumisen kuivia versioita. Mutta miten liian kuivan lopputuloksen sitten voi estää ja rintafileistä saada varmasti meheviä?

Liota kanafileet suolavedessä

Kanan rintafileet pitävät sisällään vähän sidekudosta, mikä tarkoittaa sitä, että fileet voidaan paistaa nopeasti. Pitkää kypsennysaikaa tarvitaan, kun lihassa on paljon sidekudosta. Kanan rintafileissä on myös hyvin vähän rasvaa, minkä vuoksi liian pitkä kypsennysaika voi tehdä lihasta liian kuivaa. Yksi tapa varmistaa rintafileiden mehukkuus on liottaa niitä suolavedessä tunnin verran ennen paistamista. Näin solut imevät itseensä vettä.

Ota huomioon, että kyseessä on marinoinnin kaltainen niksi kotikokeille. Suolavedessä liottaminen ei tarkoita samaa, kuin elintarviketeollisuuden lihoihin injektoima suola. Valitse siis kaupasta suolatonta kanaa, jonka lihapitoisuus on 100 prosenttia.

Suolaveteen tarvitset:

n. 1 litra vettä
3 rkl suolaa
(2 rkl sokeria)

Sekoita kulhossa suola ja sokeri veteen, kunnes ne liukenevat. Lisää joukkoon kanan rintafileet. Peitä kulho kannella ja laita se jääkaappiin noin tunniksi.

Ota kanan rintafileet pois suolavedestä ja huuhtele ne hyvin juoksevan kylmän veden alla.

Vinkki: Halutessasi voit laittaa suolaveteen myös muita yrttejä ja mausteita makua antamaan.

Vinkki tasaiseen paistumiseen

Jos haluat taatusti tasaisen paistumisen fileille, hakkaa ne lihanuijalla ohuemmaksi ennen paistamista. Paista hakattuja fileitä korkeassa lämpötilassa oliiviöljyssä noin 2-3 minuuttia per puoli. Jos et olet hakannut fileitä, kypsymiseen menee noin 4-5 minuuttia per puoli.

Tarkkaile sisälämpötilaa ja muista jälkikypsyminen

Jos haluat varmistua, että fileet ovat varmasti kypsiä ja täydellisen mehukkaita, ota käyttöösi lihalämpömittari. Ammattilaiskokkien mukaan kanan tai broilerin täydellinen kypsyys on noin 71 astetta. Suomessa elintarviketurvallisuusvirasto Evira suosittaa kuitenkin kypsentämään kanan vähintään 75 asteiseksi, jotta salmonellabakteerit varmasti tuhoutuvat. Muista, että liha kypsyy vielä pannulta pois ottamisen jälkeenkin ja sen kannattaa anta vetäytyä.

Lähde: About.com

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat