"Olen valmis leikkaamaan käteni irti" – Espanjan kapteenilta raju tilitys EM-välierän alla

Espanjan kapteenina EM-turnauksessa toimiva Alvaro Morata uskoo maajoukkueuransa päättyvän kuluvaan turnaukseen. Hän lähetti El Mundon haastattelussa kitkeriä terveisiä kotimaahansa.

Espanja on edennyt kenties koko turnauksen vakuuttavimmin ottein EM-välierään asti. Se kohtaa tiistaina Ranskan. 

Joukkueen kapteeni Alvaro Morata, 31, avasi tuntemuksiaan välierän aattona espanjalaislehti El Mundolle.

– Yritän olla ajattelematta sitä liikaa, mutta on todennäköistä, että tämä on viimeinen kerta, kun pelaan maajoukkueessa, Morata uumoili julkaisussa.

Urallaan Real Madridia, Juventusta ja Chelseaa edustanut Morata lähettää happamat terveiset kotimaahansa. Hän edustaa tällä hetkellä Atletico Madridia, mutta sanoo olleensa paljon onnellisempi pelatessaan ulkomailla.

– Olen sanonut sen monta kertaa. Ihmiset kunnioittavat minua aivan eri tavalla ulkomailla. Espanjassa ei kunnioiteta mitään tai ketään.

Morata antoi tiukkaa palautetta arvostelijoilleen. 

– Toissapäivänä sanottiin, että itkin, koska sain keltaisen kortin. Mitä hölynpölyä sekin on. Itkin, koska maani oli päässyt EM-kisojen välieriin, kun toimin kapteenina. He arvostelevat minua, joka olen valmis leikkaamaan käteni irti nostaakseni tuon pokaalin, Morata tilitti.

Jatko-ottelussa voittoon päättyneen Saksa-puolivälierän jälkeen levisi hetkellisesti virheellinen tieto, jonka mukaan Morata olisi saanut ottelun lopussa keltaisen kortin. Se olisi tarkoittanut EM-välierästä sivuun astumista, sillä korttitili olisi täyttynyt. Morata on kuitenkin pelikelpoinen tiistai-iltana Ranskaa vastaan.

Espanja joutuu kuitenkin tulemaan toimeen ilman pelikiellossa olevia Dani Carvajalia, Robin Le Normandia ja loukkaantunutta Pedriä.

Lue myös:

    Uusimmat