Mainos

Oiva Toikan vuosikuutiot

Professori Oiva Toikan suunnittelemia vuosikuutioita on valmistettu vuodesta 1977 alkaen Suomen vanhimmalla lasitehtaalla Nuutajärvellä. Jokaista kuutiota valmistetaan 2000 kappaleen numeroitu sarja, ja kuutiot ovat keräilijöiden himottuja aarteita. Mutta ennen kaikkea ne ovat mielenkiintoisia, herkkiä ja kauniita pienoisveistoksia, joiden katselemiseen ei kyllästy.

Jokainen kuutio on yksilöllinen, ja Oiva Toikka soveltaa niihin taitavasti lasinvalmistuksen hienoimpia tekniikoita. Kuutiot ovat lasinpuhaltajille erittäin vaativaa käsityötä, kirkkaan lasin keskellä oleva mystinen aihe on rakennettu osa osalta. Jos kuutioita on useampia, niiden järjestystä voi vaihdella ja niitä voi pinota eri tavoin. Kuutiot ovat mielenkiintoisia myös siksi, että niissä yhdistyy koristeellisuus ja yksinkertaisuus. Ne ovat ikään kuin sallittuja satuja ja koristeita minimalisteille.

Maksimalistit rakastavat niitä ilman ehtoja. Kirkas kuutio on pelkistetty sekä muodoltaan että väriltään. Tuon tyylikkään muodon sisältä tuntuu löytyvän kokonainen satujen ja unelmien ihmemaa. Siihen maailmaan voi sukeltaa pitkäksi toviksi ja kuulla ihmeellisiä tarinoita.

Toimittaja: Hanna Sumari

Kuvauksen: vuosikuutiot Iittala

(T.i.l.a. 11.1.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.