Oikeusministerin erityisavustaja eroaa rikosepäilyn vuoksi – kertoo avoimesti tilanteesta Facebookissa

Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) erityisavustaja Tapani Mäkinen on eronnut tehtävästään hänestä tehdyn rikosilmoituksen vuoksi. Hän kertoo asiasta sosiaalisessa mediassa.

Mäkinen kertoo Facebookissa, että rikosilmoitus liittyy hänen luottamustehtäväänsä Vantaan kaupungilla. Hän kertoo poliisin tutkivan epäilyä lahjoma- ja virka-aseman väärinkäytösrikoksista.

Eroavan erityisavustajan mukaan tutkittavat asiat tapahtuivat alkuvuodesta 2015. Ilmoituksen on tehnyt Mäkiselle tuntematon ihminen.

Kiistää rikosepäilyt

Tapani Mäkinen kiistää syyllistyneensä väitettyihin rikoksiin. Hänen mukaansa eron syynä on, ettei hän voi tutkinnan vuoksi hoitaa täysipainoisesti työtään ministerin erityisavustajana.

Hän kirjoittaa, ettei voi kommentoida tapausta tarkemmin tutkinnan vuoksi. Lisäksi hän pidättäytyy kunnallisten ja muiden luottamustehtävien hoitamisesta asian käsittelyn ajaksi.

Tapani Mäkinen istuu tällä hetkellä Vantaan kaupunginvaltuustossa. Hän on aiemmin toiminut muun muassa kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja kansanedustajana.

Mäkisen julkisesta eroilmoituksesta kertoi ensin Helsingin Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat