Oikeusministeri Henriksson piikittelee perussuomalaisia maahanmuuton tulorajasta – "He nyt haluavat rajoittaa kaikennäköistä"

Henrikssonin mukaan veronkorotusten on oltava viimeinen vaihtoehto – RKP:n puheenjohtaja haastattelussa 7:48
Katso tästä koko Henrikssonin haastattelu!

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson otti kantaa perussuomalaisten ehdottamaan maahanmuuton tulorajaan MTV Uutiset Liven haastattelussa.  

Perussuomalaiset ovat ehdottaneet, että Suomeen pääsemisen tuloraja olisi 3 000 euroa. Puolueen mukaan humanitaarisen maahanmuuton lisäksi myös työperäinen maahanmuutto on suurelta osin haitallista Suomelle. 

Oikeusministeri ja ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson tyrmää ajatuksen MTV Uutiset Liven haastattelussa. Hänen mukaansa ehdotus kuulostaa siltä, että “silloin jää paljon tomaatteja ja kurkkuja poimimatta ja linja-autoja seisoo julkisessa liikenteessä”. 

– Se on liian kapeamielinen ajatus ja toki valitettavasti se osoittaa nyt sen, millä tavalla perussuomalaiset näkevät tämän tilanteen. 

Henrikssonin mukaan perussuomalaiset eivät ilmeisesti yhdy näkemykseen haastavasta väestönkehityksestä. 

– Mielestäni se on suuri ongelma, jos ei haluta avata silmiä sille, että tämä on se todellisuus. Silloin jo lähtökohta on huono, tilannekuva on joku aivan eri, kuin mikä sen pitäisi olla. 

– Kyllähän se jo nyt on niin, että me tarvitsemme ulkomaista työvoimaa. 

Henriksson ei ole kuullut perussuomalaisten ratkaisuja 

Henriksson nostaa tärkeäksi asiaksi pitkäaikaistyöttömistä huolehtimisen.  

Hänen mukaansa juuri tämän vuoksi hallitus panostaa pohjoismaiseen työvoimamalliin siirtymiseen. 

Henrikssonin kertoo tämän tarkoittavan tukien lisäämistä ja myös sellaisten palveluiden antamista, joiden avulla ihmiset työllistyisivät paremmin. 

– Siinä on näitä ratkaisuja, mutta en ole vielä kuullut, mitkä perussuomalaisten ratkaisut olisivat. He nyt haluavat rajoittaa kaikennäköistä, Henriksson kuittaa. 

Lue myös:

    Uusimmat