Henriksson: Veronkorotusten oltava viimeinen vaihtoehto

Kuntavaalihaastattelussa RKP:n Anna-Maja Henriksson 17:55
Kuntavaalihaastattelussa RKP:n Anna-Maja Henriksson

Veronkorotusten täytyy olla viimeinen vaihtoehto, korosti oikeusministeri Anna-Maja Henriksson linjapuheessaan RKP:n puoluekokouksessa.

Hän esitti, että esimerkiksi yritysten takaisin toimintaan käytettäviä voittoja verotettaisiin alemmalla yhteisöverokannalla.

Lisäksi Henriksson väläytti start-up yritysten vapauttamista yhteisöverosta ensimmäisten toimintavuosien ajaksi.

Henriksson sanoi puoluekokouksessa lauantaina myös, ettei Suomessa tarvita suurempaa progressiota veroissa. Pyrkimyksenä on hänen mukaansa keventää työn verotusta.

–  Työnteon tulee aina olla kannattavaa. Jos teet enemmän töitä, tulee sen myös näkyä lompakossa. Vain se on oikeudenmukaista. Ja siksi on myös oikein pyrkiä keventämään työn verotusta.

Tavoitteena lisätä työperäistä maahanmuuttoa

Puheessaan Henriksson peräänkuulutti myös ulkomaisen työvoiman tarvetta.

Hallituksen valmistelema alueellinen kokeilu ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan keventämiseksi on hänen mukaansa ilostuttava asia. Kokeilun päättymisen jälkeen, keventämisen täytyy Henrikssonin mukaan ulottua koko maahan.

– Haluamme kaksinkertaistaa työperäisen maahanmuuton vuoteen 2030 mennessä. Lisäksi ulkomaisen työvoiman lupaprosesseja nopeutetaan siten, että käsittelyajat ovat korkeintaan 30 päivää, Henriksson sanoi.

Ulkomaisen työvoiman saamisen helpottamiseksi Henriksson esitti puheessaan oleskeluluvan myöntämistä kaikille, jotka ovat suorittaneet korkeakoulututkinnon Suomessa.

RKP:n puoluekokous järjestetään lauantaina ja sunnuntaina etäyhteyksin.

Lue myös:

    Uusimmat