Oikeus: Sofia Belórf käytti kokaiinia Ruisrock-viikonloppuna – sanoi "nokan olevan tukossa"

4:40
Näin MTV Uutisten rikostoimittaja analysoi Katiskassa annettuja koviakin tuomioita.

Sofia Belórf on käyttänyt kokaiinia, katsoi Helsingin käräjäoikeus tämänpäiväisessä Katiska-tuomiossaan.

Todisteina oikeus käytti Sofia Belórfin ja Niko Ranta-ahon Ruisrockia 2019 varten varaamaan huoneiston salakuuntelunauhoja. Niillä poliisit tallensivat tilassa käydyt keskustelut.

Tuomiosta käy ilmi, että nauhoilla kuului erilaisia kokaiinin käyttöön liittyviä ääniä, kuten murskaamista ja nenään nuuskaamista. Tilassa oli puhuttu muun muassa ”pienten ottamisesta” ja jonkin testaamisesta. Tätä seurasi nuuskaamisen ääni, ja kun Ranta-aho oli kysynyt ”fiiliksiä” oli Belórf vastannut, ettei tiedä näin nopeasti. Eräässä vaiheessa hän oli myös puhunut ”nokan tukossa olemisesta” kalkin takia. Kalkkia oli käytetty viikonloppuna kokaiinin jatkamisessa.

Nauhojen perusteella Belorfista mielestä pienistä kokaiineista saa vartin ilon 

Kun seurue palasi aamuyöllä 7. heinäkuuta ravintola Samppalinnasta takaisin asunnolle, oli Ranta-aho tilanauhoitteen perusteella todennut jonkin olevan hyvä yömyssy. Belórf oli tallenteen perusteella vastannut ”ihan loistava”. Tämän jälkeen oli kuulunut nuuskaamisen ääniä ja keskusteluja ”jämistä” ja niiden suuruudesta. Belórf oli pyytänyt Nikoa ”laittaa tohon” ja sen jälkeen pyytänyt seteliä.

Tämän jälkeen keskustelua oli käyty siitä, otetaanko vielä pieniä määriä, ja vaikuttaako ottaminen uneen. Belórf oli todennut, että ”sit ku ottaa sellasii näin pienii ni sit saa viidekstoist minuutiks ilon” jatkaen, että hän on ottanut ”minimaaliset määrät” alkoholin kanssa, eikä hänellä ole pää sekaisin. Isommasta määrästä ei hänen mukaansa nukkuisi kuuteen tuntiin.

– Helsingin käräjäoikeus piti näin todistettuna, että Belórf on käyttänyt kaksi annosta kokaiinia, tuomiossa todetaan.

Antoi myös kokaiinia toiselle asunnossa

Belórfin katsotaan lisäksi asunnossa luovuttaneen gramman kokaiinia toiselle henkilölle. Siksi tämä tuomittiin huumausainerikoksesta käyttörikoksen sijaan.

Belórf sai lisäksi tuomion rahanpesusta, kun hänen matkalaukustaan tavattiin lentokentällä huomattava määrä rikollista rahaa. Rahat olivat peräisin Ranta-ahon huumebisneksistä.

Belórf sai 80 päivän ehdollisen vankeustuomion.

2:03
Katso video viime vuoden kesäkuulta, kun Sofia Belorf saapui oikeuteen kuultavaksi: "Tietysti vähän erilainen aamu".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja