Sofia Belórf tuomittiin ehdolliseen vankeuteen huumausainerikoksesta ja rahanpesusta

4:40
Katiska-vyyhdistä yli 10 vuodet tuomiot Ranta-aholle ja Tranbergille, Belórfille ehdollista vankeutta – MTV:n rikostoimittaja analysoi tuomioita

Sofia Belórf tuomittiin huumausainerikoksesta ja rahanpesusta.

Seurapiirikaunotar  Sofia Belórf  on tuomittu huumausainerikoksesta ja rahanpesusta niin sanotussa Katiska-huumevyyhdissä. Yksi rahanpesusyyte hylättiin.

Belórf sai 80 päivän ehdollisen vankeustuomion, jonka koeaika päättyy 1.7.2022. Sen lisäksi Belórf tuomitaan menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 8 000 euroa ja 80 euron rikosuhrimaksun.

Belórf myös velvoitetaan korvaamaan valtiolle asianajaja Paul Perovuolle välipalkkiona maksettu 10 454,96 euroa.

Tuomilauselmasta käy ilmi, että Belórfille määrätään palautettavaksi takavarikoitu Rolex-merkkinen rannekello, kun tuomio on lainvoimainen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Belórfin elämä muuttui kesällä vuonna 2019. Hän nukkui tietämättömänä silloisen miesystävänsä Niko Ranta-ahon kanssa helsinkiläisessä asunnossa, kun poliisit ryntäsivät sisään. Belórf vietiin siltä istumalta Tikkurilan poliisivankilaan, jossa hän oli kaiken kaikkiaan 10 päivää tutkintavankeudessa.

Belórf kertoi MTV Uutisille pidätyksen olleen elämän isoin sokki. Kesti aikansa, ennen kuin hän pystyi palaamaan takaisin työelämän.

– Halusin ottaa vapaata. Onneksi olen yrittäjä, niin pystyin sen tekemään. Otin jouluun asti vapaata ja yritin toipua sokista. Alkuvuonna olen tehnyt töitä, nyt riittää virtaa siihen, Belórf kertoi vuosi sitten.

Suhde Katiska-huumevyyhdin pääsyytettyyn Niko Ranta-ahoon jatkui monta kuukautta. Viime keväänä suhde päättyi, kun Belórf alkoi viihtyä tiiviisti Stefan Thermanin kanssa.

8:43
Katso video viime vuoden elokuulta, kun Sofia Belórf syöksyi toimittajien läpi saapuessaan Helsingin käräjäoikeuteen.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja