60-vuotias mies tappoi naisystävänsä järkyttävällä tavalla: Potki maihinnousukengillä ja piilotti myöhemmin ruumiin Lohjalle metsään

Kuolemaan johtanut pahoinpitely alkoi syytetyn mukaan riidasta heidän yhteisessä kodissaan Siuntiossa Uudellamaalla.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 60-vuotiaan miehen avopuolisonsa taposta kymmeneksi vuodeksi vankeuteen.

Käräjäoikeuden perjantaina antaman tuomion mukaan vuonna 1963 syntynyt Kari Kalevi Dietrich tappoi naisen lyömällä ja potkimalla tätä tammi–helmikuun vaihteessa heidän yhteisessä kodissaan Siuntiossa. Mies tuomittiin myös lukuisista muista rikoksista, joista osa liittyi huumeiden käyttöön.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli lyönyt naisystäväänsä nyrkein useita kertoja. Miehellä oli jalassaan kovakärkiset maihinnousukengät, joilla hän tuomion mukaan potkaisi jo maassa maannutta naista päähän.

Pahoinpitelyn jälkeen mies oikeuden mukaan poistui asunnosta ja jätti naisen makaamaan lattialle tiedottomana kutsumatta tälle apua. Myöhemmin hän palasi huoneistoon ja huomasi naisen kuolleen. Viikon päästä mies kantoi naisen ruumiin pois asunnosta ja piilotti sen metsään Lohjalle, tuomiossa kerrotaan.

Uhrin ruumis löytyi noin kuukautta myöhemmin, sen jälkeen kun mies oli paljastanut poliisille sen sijainnin.

Mies kiisti, että tarkoitus oli tappaa

Mies kertoi oikeudessa, että väkivalta oli alkanut riidasta. Hän ei kuitenkaan muistanut, mitä riita koski. Mies kertoi itse olleensa huumeiden vaikutuksen alaisena, mikä oli hänen mukaansa vaikuttanut hänen kykyynsä ymmärtää tapahtunutta.

Vaikka mies oikeudessa tunnusti suurimman osan väkivallasta, hän kiisti yrittäneensä tappaa avopuolisoaan. Hän tunnusti teot törkeänä pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

Syytetty tunnusti myös tappoa lukuun ottamatta muut syytteet, joista syyttäjä vaati hänelle rangaistusta.

Käräjäoikeus katsoi, että mies oli kokenut huumeidenkäyttäjä eikä mikään osoittanut, etteikö hän olisi ymmärtänyt tekoaan. Kari Dietrich tuomittiin vankeuteen muun muassa taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan kymmenientuhansien eurojen kärsimyskorvaukset kuolleen naisen omaisille.

Lue myös:

    Uusimmat