Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ohrarieska ja rievä

Ohrarieska ja rievä
Ohrarieska ja rieväMTV/Myllyn Paras
Julkaistu 20.07.2005 15:25(Päivitetty 08.12.2011 07:35)

Vähillä raaka-aineilla loihdit helposti kesäleipää: ohrarieskaan tarvitset vain vettä ja ohrajauhoja! Rieskat voit paistaa tavallisessa uunissa, grillissä, nuotiolla eli ohjeen avulla saat kesäleipää helpolla. Huom. rieska on hiivaton ja vehnäjauhoton, tätäkin aika usein kysellään. Kuvassa on myös ohraista leipää eli rievää. Senkään teko ei ole kovin monimutkaista. Rievä on parhaimmillaan tuoreena.

Tosi helppo ohrarieska

  • 2 kpl
  • 2 dl kylmää vettä
  • 4-4½ dl ohrajauhoja
  • 1 tl (mineraali)suolaa

Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja leivo välittömästi n. ½ cm:n paksuisiksi rieskoiksi.

Pistele ja paista 250-300 asteisen sähköuunin keskitasolla, kuumassa leivinuunissa tai grillissä esim. muurikkapannussa tai vastaavassa.

Paistoaikaan vaikuttaa se kuinka kuumassa paistetaan ja kuinka isoja/paksuja rieskaset ovat. Kuvan rieskaset ovat olleet uunissa n. 15 min.

Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni tms. mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean.

Rievä

  • 3 kpl
  • 5 dl vettä (tai maitoa)
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl ohrajauhoja (n. 300 g)
  • 5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (n. 300 g)
  • Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola ja jauhot. Alusta taikinaksi.

    Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

    Leivo taikinasta 3 pyöreää matalahkoa leipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele.

    Paista leipiä 250 asteisen uunin alatasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi. Pehmeän pinnan saat leiville pitämällä niitä leivinliinan alla uunista oton jälkeen.

    Reseptit: Arja Savela

    Lisää aiheesta:

    Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmallaEnnennäkemätön jauheliha kauppoihinVaroitus: Älä polta tätä kynttilää!Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihinTalven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisiTutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisilla
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 18:58
      Influenssa

      Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmalla

    • 16:57
      Ruoka

      Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin

    • 14:52
      Takaisinvedot

      Varoitus: Älä polta tätä kynttilää!

    • 14:09
      Etätyö

      Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihin

    • 11:59
      Kengät

      Talven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisi