Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ohrarieska ja rievä

Ohrarieska ja rievä
Ohrarieska ja rieväMTV/Myllyn Paras
Julkaistu 20.07.2005 15:25(Päivitetty 08.12.2011 07:35)

Vähillä raaka-aineilla loihdit helposti kesäleipää: ohrarieskaan tarvitset vain vettä ja ohrajauhoja! Rieskat voit paistaa tavallisessa uunissa, grillissä, nuotiolla eli ohjeen avulla saat kesäleipää helpolla. Huom. rieska on hiivaton ja vehnäjauhoton, tätäkin aika usein kysellään. Kuvassa on myös ohraista leipää eli rievää. Senkään teko ei ole kovin monimutkaista. Rievä on parhaimmillaan tuoreena.

Tosi helppo ohrarieska

  • 2 kpl
  • 2 dl kylmää vettä
  • 4-4½ dl ohrajauhoja
  • 1 tl (mineraali)suolaa

Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja leivo välittömästi n. ½ cm:n paksuisiksi rieskoiksi.

Pistele ja paista 250-300 asteisen sähköuunin keskitasolla, kuumassa leivinuunissa tai grillissä esim. muurikkapannussa tai vastaavassa.

Paistoaikaan vaikuttaa se kuinka kuumassa paistetaan ja kuinka isoja/paksuja rieskaset ovat. Kuvan rieskaset ovat olleet uunissa n. 15 min.

Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni tms. mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean.

Rievä

  • 3 kpl
  • 5 dl vettä (tai maitoa)
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl ohrajauhoja (n. 300 g)
  • 5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (n. 300 g)
  • Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola ja jauhot. Alusta taikinaksi.

    Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

    Leivo taikinasta 3 pyöreää matalahkoa leipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele.

    Paista leipiä 250 asteisen uunin alatasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi. Pehmeän pinnan saat leiville pitämällä niitä leivinliinan alla uunista oton jälkeen.

    Reseptit: Arja Savela

    Lisää aiheesta:

    Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissäKyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliinSaksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • Eilen19:19
      Viiden jälkeen

      Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä

    • Eilen18:55
      Linnan juhlat

      Kyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliin

    • Eilen16:45
      Ruokaniksit

      Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

    • Eilen13:27
      Takaisinvedot

      Poista tämä akkulaturi käytöstä

    • Eilen11:14
      Ruoka

      Nyt iski fetakriisi