Ohjaajat palkitsivat Scorsesen

Martin Scorsese vahvisti asemiaan Oscar-taistossa voittamalla Vuoden parhaan ohjaajan -palkinnon lauantaina järjestetyssä ohjaajien killan palkintogaalassa. Directors Guild of America palkitsi Scorsesen elokuvasta The Departed. The Departed on uusi sovitus aasialaisesta toimintaelokuvasta Infernal Affairs. Hollywood-versiota tähdittävät Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio ja Matt Damon.

Legendaarinen ohjaaja on kerännyt kiitosta lukuisista elokuvistaan, kuten Taksikuksi ja Kuin raivo härkä. Scorsesea ei ole kuitenkaan koskaan palkittu parhaasta ohjauksesta Oscar-pystillä. Ohjaajien killan hänelle myöntämä palkinto oli myös ensimmäinen laatuaan 65-vuotiaalle veteraaniohjaajalle.

Ohjaajien killan pääpalkinnon voitto teki Scorsesesta ennakkosuosikin ohjaus-Oscarin voittajaksi. Oscar-voitto on useimmiten mennyt samalla henkilölle, jonka ohjaajien kilta on palkinnut vuoden parhaana ohjaajana. Himoitut elokuvapalkinnot jaetaan 25. helmikuuta. Oscar-huumaan voi virittäytyä tapahtuman virallisilla verkkosivuilla.

(MTV3-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat