Robert De Niron yritys joutuu maksamaan entiselle assistentille sukupuoleen liittyvästä syrjinnästä yli miljoona euroa

Näyttelijä Robert De Niro ja hänen entinen henkilökohtainen assistenttinsa Graham Chase Robinson ovat olleet napit vastakkain huhtikuusta 2019 asti. 

Tuomariston mukaan Robert De Niron, 80, yrityksen pitäisi maksaa yli 1,2 miljoonaa dollaria, eli yli 1,1 miljoonaa euroa, hänen entiselle henkilökohtaiselle assistentilleen Graham Chase Robinsonille, 41. Tuomariston mukaan De Niron tuotantoyhtiö on harjoittanut sukupuoleen perustuvaa syrjintää ja kostotoimia.

Vaikka tuomaristo totesi, että De Niro ei ollut henkilökohtaisesti vastuussa hyväksikäytöstä, he määräsivät hänen tuotantoyhtiönsä Canal Productionsin suorittamaan kaksi 632 142 dollarin, eli noin 592 545 euron, maksua näyttelijän pitkäaikaiselle henkilökohtaiselle assistentille.

De Niro osallistui itse oikeudenkäyntiin kolmena päivänä. De Niro ei ollut oikeussalissa, kun tuomio kerrottiin iltapäivällä 9. marraskuuta paikallista aikaa New Yorkissa.

De Niron ja Robinsonin erimielisyydet ovat olleet käynnissä huhtikuusta 2019, kun avustaja erosi tehtävästään. 

Robinson todisti, että De Niro ja hänen tyttöystävänsä Tiffany Chen liittoutuivat häntä vastaan ​​kääntääkseen työn, jota hän rakasti, painajaiseksi.

De Niro ja Chen puolestaan todistivat kumpikin, että Robinsonista tuli ongelma, kun hänen pyrkimyksensä saivat Robinsonin esittämään kovenevia vaatimuksia jatkaakseen työssään. Näyttelijä kertoi tuomarille, että hän nosti Robinsonin vuosipalkan alle 100 000 dollarista 300 000 dollariin ja nosti hänen tittelinsä tuotannon ja rahoituksen varapresidentiksi hänen pyynnöstään, vaikka hänen vastuunsa pysyivät pääosin samoina.

De Niron mukaan, kun Robinson lopetti työssään, hän varasti näyttelijältä noin 85 000 dollarin edestä lentopisteitä, petti hänen luottamuksensa ja rikkoi hänen kirjoittamattomia sääntöjään käyttää maalaisjärkeä ja tehdä aina oikein.

De Niro kuitenkin myönsi joitakin väitteitä, jotka tukivat Robinsonin alun perin 12 miljoonan dollarin kannetta, kuten, että hän on saattanut kertoa Robinsonille, miten hän personal trainerilleen maksetaan enemmän, koska hänellä on perhe elätettävänään. 

Robinson kertoi kärsineensä ahdistuksesta ja masennuksesta työnsä lopettamisen jälkeen, eikä ole työskennellyt neljään vuoteen, vaikka onkin hakenut 638 työpaikkaa.

– Minulla ei ole sosiaalista elämää. Olen niin nöyryytetty ja hämmentynyt ja tunnen itseni niin tuomituksi. Tunnen oloni tavallaan niin vahingoittuneeksi. Menetin henkeni. Menetin urani. Menetin taloudellisen riippumattomuuteni. Menetin kaiken, Robinson kertoi oikeudessa. 

De Niron asianajajat haastoivat Robinsonin oikeuteen uskollisuus- ja luottamusvelvollisuuden rikkomisesta jo ennen kuin hänen oma kanteensa nostettiin De Niroa vastaan ​​vuonna 2019. He vaativat kuuden miljoonan vahingonkorvauksia, mukaan lukien viiden miljoonan edestä lentopisteiden palautusta. 

De Niro on voittanut kaksi Oscaria viimeisen viiden vuosikymmenen aikana elokuvissa, kuten Raging Bull ja The Deer Hunter. Hän näyttelee Martin Scorsesen elokuvassa Killers of the Flower Moon, joka on nähtävillä nyt elokuvateattereissa.

Lähde: abc7ny

Lue myös:

    Uusimmat