Elokuvaohjaaja Martin Scorsese, 81, saa elämäntyöstään Kultaisen karhun

Elokuvaohjaaja Martin Scorsese palkitaan alkuvuodesta 2024 Berliinin elokuvajuhlilla Kultaisella karhulla. 

Elokuvaohjaaja Martin Scorsese, 81, tulee saamaan Berliinin elokuvajuhlilla elämäntyöstään Kultaisen karhun 20. helmikuuta 2024. 

Festivaalin johtajat Carlo Chatrian ja Mariëtte Rissenbeek sanoivat Scorsesea vertaansa vailla olevaksi roolimalliksi jokaiselle, joka pitää elokuvaa sellaisena taiteen muotona, jolla voi kertoa tarinaa niin henkilökohtaisella kuin universaalilla tavalla.

Kaksikon mukaan Scorsesen viimeisin, 20. lokakuuta julkaistu elokuva Killers of the Flower Moon on yksi hänen suurimmista saavutuksistaan. Elokuvan pääsosissa nähdään Leonardo DiCaprio ja Robert De Niro.

Scorsese on tehnyt elokuvia vuodesta 1962 asti ja hänen elokuvansa ovat saaneet vuosien varrella lukuisia palkintoja, kuten 20 Oscar-voittoa. Oscar-ehdokkuuksia hänelle on siunaantunut 91. Vuonna 2007 elokuva The Departed voitti parhaan ohjaajan, elokuvan, sovitetun käsikirjoituksen ja leikkauksen Oscar-palkinnon. 

Korjattu 2.1. klo 13.34: Täsmennetty, että juuri Martin Scorsesen elokuvat ovat saaneet 20 Oscar-voittoa, eikä hän henkilökohtaisesti itse. Lisätty, että The Departed voitti neljä eri Oscar-palkintoa vuonna 2007. 

Lue myös:

    Uusimmat