Mainos

Obama uhosi yllätysvierailullaan Afganistanissa

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman mukaan al-Qaida-terroristiverkoston lopullinen tuho on lähellä. Obama piti tv-puheen Afganistanista, jossa hän on yllätysvierailulla.

Obama sanoi myös Talebanin jäsenten olevan tervetulleita osallistumaan Afganistanin jälleenrakentamiseen, mikäli he lopettavat yhteistyön al-Qaidan kanssa ja noudattavat lakeja.

– Olemme olleet suorassa yhteydessä Talebaniin yhteistyössä Afganistanin hallituksen kanssa. Monet Talebanin jäsenet ovat osoittaneet kiinnostusta sovintoon, Obama sanoi.

Presidentinvaalikampanjaansa käynnistelevä Obama puhui Osama bin Ladenin surmanneen iskun vuosipäivänä. Hän tunnusti, että monet amerikkalaiset ovat väsyneet sotaan, joka on kestänyt jo yli vuosikymmenen.

– Meidän täytyy silti viimeistellä aloittamamme työ.

Presidentti allekirjoitti aiemmin kumppanuussopimuksen, jossa Yhdysvallat lupaa tukea Afganistania vuoden 2014 jälkeen. Tuolloin Nato siirtää turvallisuusvastuun Afganistanin turvallisuusjoukoille.

Sopimuksen mukaan amerikkalaisia jää maahan kouluttamaan afganistanilaisia sekä jahtaamaan al-Qaidan ja Talebanin jäseniä.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Katso presidentti Barack Obaman kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.