Nyt se alkaa! Uudenlainen peltipoliisi aloitti vahtitehtävänsä tänään Kutostiellä Kouvolassa

5:53
MTV Uutiset kertoi uusien valvontakameroiden käyttöönotosta viime perjantaina.

Ensimmäinen uudenlainen poliisin valvontakamera otettin tänään käyttöön Valtatie Kuuden varrella Kouvolassa. Nykyaikaisella tutkatekniikalla varustettu kameratolppa on vanhoihin malleihin verrattuna hyvin tarkka: se tunnistaa muun muassa kuskin kasvot ja turvavyön sekä matkapuhelimen käytön. 

Automaattinen liikennevalvonta kattaa tällä hetkellä noin 3300 kilometriä. Uudet kamerat mahdollistaa noin 500 kilometrin laajennuksen, tiedottaa poliisi.

Uusia valvontakameroita on tähän mennessä asennettu yhteensä 42 kappaletta. Niistä 23 on Nelostien varrella ja 16 Kutostien varrella. Ihalaisen mukaan myös loput valvontakameroista otetaan käyttöön pian. 

– Kun ensimmäisen toimivuus saadaan varmistettua, valvontaa voidaan laajentaa myös nelostielle, kertoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta.

Uuden kameratyypin etuna on Ihalaisen mukaan asennuksen helpottuminen, sillä maahan ei tarvitse asentaa erillisiä ilmaisimia. 

Uuden tekniikan kameroilla valvonta on myös mahdollista ulottaa kaupunkien keskustoihin esimerkiksi liikennevalo-ohjattujen risteyksien liikennevalovalvontaan. Aiemmin asennuksen ovat estäneet kaupunkien alueella olevat maanalaiset kaapelit.

Yksi uusista kameratolpista onkin asennettu Oulun keskustaan vanhan poliisiaseman viereen ja kaksi Mechelininkadulle Helsinkiin.

Tarkoituksena vähentää ylinopeuksia ja punaisia päin ajamista

Uudenlaisen liikennevalvonnan tarkoituksena on vähentää ylinopeustapauksia ja punaisia päin ajamista. 

Nopeusvalvontakameroita on asennettu erityisesti sellaisille tieosuuksille, joissa tapahtuu paljon onnettomuuksia. 

Poliisihallituksessa on käynnistetty selvitys, jossa kartoitetaan kameratolppien sijoittelua suhteessa onnettomuusmääriin alle 80 kilometrin nopeusrajoitusalueella olevien tolppien läheisyydessä.

Selvityksessä toivotaan vastausta siihen, onko joillakin tieosuuksilla tarpeen muuttaa nopeusrajoituksia tai ryhtyä muihin toimenpiteisiin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja