Nyt se on tiedossa! Tällä päivämäärällä suomalainen liikenteenvalvonta mullistuu – MTV Uutiset kertoo, milloin uudet kamerat tulevat käyttöön ja missä

5:53
Ensimmäinen uusi kameratolppa otetaan käyttöön ensi viikon torstaina 11. heinäkuuta.

Teknologia kehittyy hurjaa vauhtia ja sama koskee myös poliisin valvontakameroiden kuvanlaatua. Nyt tiedetään, milloin uudenlaiset kamerat otetaan ensimmäistä kertaa käyttöön. 

Ensimmäinen uusi kameratolppa otetaan käyttöön ensi viikon torstaina 11. heinäkuuta 6-tiellä Kouvolassa.

Uusia valvontakameroita on asennettu yhteensä 42 kappaletta. Näistä kameroista 23 on Nelostien varrella ja 16 Kutostien varrella.

Lisäksi yksi kameratolppa on asennettu Oulun keskustan vanhan poliisiaseman viereen ja kaksi Mechelininkadulle Helsinkiin.

Loput uudet valvontakamerat otetaan nopealla tahdilla käyttöön ensi viikon torstaista eteenpäin, kertoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen.

"Kasvot näkyvät kuin passikuvassa"

Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein julkaisi muutama päivä sitten esimerkin uudesta automaattivalvontakuvasta.

– Kasvot näkyvät kuin passikuvassa. Lisäksi turvavyön ja matkapuhelimen käyttö ja jopa renkaiden urasyvyys voidaan tarkastaa, toteaa Pasterstein.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja