Nyt puhuu lajittelutyöntekijä, jonka sopimuksesta Posti-kiistassa väännettiin: "Olisin toivonut, että Postin johto olisi lähtenyt ja vaihdettu"

4:11
Katso Postin työntekijöiden haastattelut yläpuolelta löytyvältä videolta!

MTV Uutiset Live oli paikalla, kun Postin lajittelutyöntekijät palasivat arkisen aherruksen pariin.

Kun tieto Postin lakon päättymisestä tuli aamupäivällä, alkoi Vantaan logistiikkakeskuksessa myös hyvin pian säpinä käydä.

Vantaan logistiikkakeskuksessa lajitellaan 75 prosenttia koko Suomen postipaketeista. 

Ensimmäiset lakon vuoksi työstään poissa olleet työntekijät saapuivat logistiikkakeskukselle kello 14 jokseenkin helpottuneina. Osa ylisti PAU:n puheenjohtajan Heidi Niemisen periksiantamattomuutta.

– Heidi on kova muija. Meillä on kova luotto ollut sen suhteen, että hän ei huonoa diiliä meidän puolesta tee, kertoo lajittelutyöntekijänä logistiikkakeskuksessa työskentelevä Toni Kettunen.

Niin ikään lajittelutyöntekijänä toimiva Alisa Koponen taas summaa, että Postin ylimpään johtoon ei ratkaisusta huolimatta ole tällä hetkellä luottoa.

– Olisin toivonut, että Postin johto olisi lähtenyt ja vaihdettu. Luottamus ei ole kauhean korkea. On aika nujerrettu olo. Ei paljon työhön palaaminen kiinnosta. 

Logistiikkakeskuksessa lajittelutyöntekijänä sekä varatyösuojeluvaltuutettuna toimivalta Elina Saarniolta ei myöskään Postin ylimmälle johdolle heru sympatiaa. 

Saarnion terveiset Postin johdolle ovat paljon puhuvat.

– Henkilöstöpolitiikkaa voisi tarkemmin miettiä, että mitä se oikein. Me ollaan työn arvokkain osuus, koska me tehdään tämä tuottava työ ja mistä tämä liikevaihto kuitenkin loppupeleissä koostuu.

"Talo on tyhjä, tavanomaista rauhallisempi iltapäivä"

Eräs Vantaan lajittelukeskuksen työntekijöistä kommentoi MTV Uutisille, että paikan päällä odotti keskiviikkopäivänä yllättävänkin rauhallinen näky. 

Postia ei ollut lajittelutyöntekijöille läpikäytäväksi normaalia arkipäivää enemmän.

– Talo on tyhjä, tavaraa jopa tavanomaista arkipäivää vähemmän. Tämä kertonee siitä, että lakon aikana vuokravoimalla laitettu kaikki paukut paketteihin. Töitä ei ole kovinkaan paljon, työntekijä kertoo.

Haastateltava kertoo, että paikan päällä fiilis on kuitenkin kaikin puolin positiivinen.

– Meillä on työntekijöiden kesken oikein hyvä tunnelma. 


Katso ihmisten haastattelut MTV Uutiset Liven lähetyksestä yläpuolelta!

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja