Nyt on säätä: Lappiin jopa 15 senttiä lunta, etelään lähes hellekelit

Runsas lumisade saapuu pohjoiseen, etelässä jatkuu mukava syyskeli – meteorologi kertoo lähipäivien sääennusteesta 4:21
Kuluvalla viikolla Etelä- ja Pohjois-Suomen välillä on parhaimmillaan 15 asteen lämpötilaerot sekä runsas lumipeite. Kuuntele tulevien arkipäivien sääennuste tästä!

Kuluvalla viikolla sää on vaihteleva. Etelä- ja Pohjois-Suomen välillä on parhaimmillaan 15 asteen lämpötilaerot sekä runsas lumipeite.

Maanantain mukavan poutainen syyskeli muuttuu keskiviikkoon mennessä radikaalisti, kun lännestä saapuva viileä sadevyöhyke tuo Pohjois-Suomeen lunta. Meteorologi Liisa Rintaniemen mukaan Pohjois-Suomessa herätään keskiviikkona valkoiseen maahan.

Mistään ohuesta lumikerroksesta ei Rintaniemen mukaan ole kyse.

Laajalla alueella pohjoisessa sade muuttuu lumeksi tai rännäksi. Kun katsoo ennustekertymiä, niin parhaimmillaan lunta tulee pohjoisosiin 15 senttimetriä.

 Tällä kertaa lunta pyryttää sen verran, ettei tarvitse arvuutella, sataako se ensilumi vai ei.

Rintaniemen mukaan keskiviikkoaamuna maa on Pohjois-Lapista Sodankylän korkeuksille asti valkoinen. Meteorologi varoittaa huonosta ajokelistä.

Lumi ei suinkaan jää maahan, sillä loppuviikosta aurinko yllättää. Rintaniemen mukaan liikkuva matalapaine tuo perjantaina eteläisestä Euroopasta lämpöä.

Sieltä tulee vielä yksi kesäinen hönkäys. Yli 20 lämpöasteen ollaan menossa, mutta viikonloppuna on taas epävakaisempaa säätä.

Lue myös:

    Uusimmat