Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Nyt on hyvä aika säilöä kurkkuja

kuva: futureimagebank.com
kuva: futureimagebank.comfutureimagebank.com
Julkaistu 12.08.2004 17:16(Päivitetty 12.08.2004 17:20)

Nyt kannattaa säilöä kurkkuja talven varalle myös maan eteläosissa. Ei tarvita kuin yksi hallayö ja sato on mennyttä. Säätiedotuksissa on hallaa jo väläytelty Keski-Suomesta pohjoiseen.

Ohessa on hyvä ohje venäläisestä suolakurkusta. Moni mieltää venäläiset suolakurkut "löllöiksi", mutta nämä pysyvät raikkaina ja rapsakkaina kevääseen saakka (mikäli niitä sattuisi säästymään). Kannattaa kokeilla!

Venäläinen suolakurkku

  • 5 kiloa kurkkuja
  • 5 litraa suolavettä, jossa:
  • 2,5 dl suolaa (kukkuraiset mitat)
  • valkosipulinkynsiä
  • tavallista sipulia
  • maustepippuria
  • tillin varsia ja kukintoja
  • mustaherukanlehtiä

Jos säilöt kurkkuja esimerkiksi muoviämpäriin, pane pohjalle ensin jokunen mustaherukanlehti. Laita sitten kerros puhtaaksi pestyjä kurkkuja. Niiden päälle 2 valkosipulinkynttä, reilusti tavallista viipaloitua sipulia, yksi tillinvarsi paloiksi leikattuna, tillin kukintoa, mustaherukanlehtiä ja 5 maustepippuria.

Jatka näin kunnes astia on täynnä. Päällimmäiseksi astiaan maustekerros.

Keitä suolavesi ja kaada se jäähdytettynä kurkkujen päälle. Pane astiaan esimerkiksi posliinilautanen ja vielä sen päälle laakea kivi painoksi, jotta kurkut pysyvät tiukasti suolavedessä. Kansi luonnollisesti vielä astiaan. Kurkkujen valmistuminen vie ainakin kuukauden.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta:

Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmallaEnnennäkemätön jauheliha kauppoihinVaroitus: Älä polta tätä kynttilää!Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihinTalven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisiTutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisilla
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:58
    Influenssa

    Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmalla

  • Eilen16:57
    Ruoka

    Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin

  • Eilen14:52
    Takaisinvedot

    Varoitus: Älä polta tätä kynttilää!

  • Eilen14:09
    Etätyö

    Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihin

  • Eilen11:59
    Kengät

    Talven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisi