Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Nyt on hyvä aika säilöä kurkkuja

kuva: futureimagebank.com
kuva: futureimagebank.comfutureimagebank.com
Julkaistu 12.08.2004 17:16(Päivitetty 12.08.2004 17:20)

Nyt kannattaa säilöä kurkkuja talven varalle myös maan eteläosissa. Ei tarvita kuin yksi hallayö ja sato on mennyttä. Säätiedotuksissa on hallaa jo väläytelty Keski-Suomesta pohjoiseen.

Ohessa on hyvä ohje venäläisestä suolakurkusta. Moni mieltää venäläiset suolakurkut "löllöiksi", mutta nämä pysyvät raikkaina ja rapsakkaina kevääseen saakka (mikäli niitä sattuisi säästymään). Kannattaa kokeilla!

Venäläinen suolakurkku

  • 5 kiloa kurkkuja
  • 5 litraa suolavettä, jossa:
  • 2,5 dl suolaa (kukkuraiset mitat)
  • valkosipulinkynsiä
  • tavallista sipulia
  • maustepippuria
  • tillin varsia ja kukintoja
  • mustaherukanlehtiä

Jos säilöt kurkkuja esimerkiksi muoviämpäriin, pane pohjalle ensin jokunen mustaherukanlehti. Laita sitten kerros puhtaaksi pestyjä kurkkuja. Niiden päälle 2 valkosipulinkynttä, reilusti tavallista viipaloitua sipulia, yksi tillinvarsi paloiksi leikattuna, tillin kukintoa, mustaherukanlehtiä ja 5 maustepippuria.

Jatka näin kunnes astia on täynnä. Päällimmäiseksi astiaan maustekerros.

Keitä suolavesi ja kaada se jäähdytettynä kurkkujen päälle. Pane astiaan esimerkiksi posliinilautanen ja vielä sen päälle laakea kivi painoksi, jotta kurkut pysyvät tiukasti suolavedessä. Kansi luonnollisesti vielä astiaan. Kurkkujen valmistuminen vie ainakin kuukauden.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta:

Influenssa kaataa nyt kansaa: Tautikartat hohkaavat punaisina – huippu vasta tulossaPornhub paljastaa suomalaisten katsotuimman pornokategorianItalialaiselle ruoalle harvinainen tunnustusJoulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!Harvinainen tartuntaketju paljastui: Tappava tauti levisi tavalla, joka uhmaa mielikuvituksen rajoja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:45
    Influenssa

    Influenssa kaataa nyt kansaa: Tautikartat hohkaavat punaisina – huippu vasta tulossa

  • Eilen18:59
    Nettiporno

    Pornhub paljastaa suomalaisten katsotuimman pornokategorian

  • Eilen17:54
    Italia

    Italialaiselle ruoalle harvinainen tunnustus

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Joulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?

  • Eilen13:59
    Takaisinvedot

    Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!