Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Nyt on hyvä aika säilöä kurkkuja

kuva: futureimagebank.com
kuva: futureimagebank.comfutureimagebank.com
Julkaistu 12.08.2004 17:16(Päivitetty 12.08.2004 17:20)

Nyt kannattaa säilöä kurkkuja talven varalle myös maan eteläosissa. Ei tarvita kuin yksi hallayö ja sato on mennyttä. Säätiedotuksissa on hallaa jo väläytelty Keski-Suomesta pohjoiseen.

Ohessa on hyvä ohje venäläisestä suolakurkusta. Moni mieltää venäläiset suolakurkut "löllöiksi", mutta nämä pysyvät raikkaina ja rapsakkaina kevääseen saakka (mikäli niitä sattuisi säästymään). Kannattaa kokeilla!

Venäläinen suolakurkku

  • 5 kiloa kurkkuja
  • 5 litraa suolavettä, jossa:
  • 2,5 dl suolaa (kukkuraiset mitat)
  • valkosipulinkynsiä
  • tavallista sipulia
  • maustepippuria
  • tillin varsia ja kukintoja
  • mustaherukanlehtiä

Jos säilöt kurkkuja esimerkiksi muoviämpäriin, pane pohjalle ensin jokunen mustaherukanlehti. Laita sitten kerros puhtaaksi pestyjä kurkkuja. Niiden päälle 2 valkosipulinkynttä, reilusti tavallista viipaloitua sipulia, yksi tillinvarsi paloiksi leikattuna, tillin kukintoa, mustaherukanlehtiä ja 5 maustepippuria.

Jatka näin kunnes astia on täynnä. Päällimmäiseksi astiaan maustekerros.

Keitä suolavesi ja kaada se jäähdytettynä kurkkujen päälle. Pane astiaan esimerkiksi posliinilautanen ja vielä sen päälle laakea kivi painoksi, jotta kurkut pysyvät tiukasti suolavedessä. Kansi luonnollisesti vielä astiaan. Kurkkujen valmistuminen vie ainakin kuukauden.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."