Nyt on aika vaihtaa verhot! Katso uusimmat vinkit kevätkotiin

3:06
Sisustussunnittelija Malla Tapio kertoo kevään sisustustrendeistä.

Kevätverhot leikkivät valolla ja varjoilla. Nyt päästetään valo sisään ja suositaan vaaleita värejä.

Mitä ikkunoihin ripustetaan tänä keväänä? Sisustussuunnittelija Malla Tapio kertoo, että tämän kevään trendiverhot ovat kevyet ja laskeutuvat kauniisti.

– Suositaan ohuita materiaaleja, jotka laskeutuvat kauniisti. Valon annetaan tulla huoneeseen siivilöitynä niin, että verhot pitävät katseet poissa, akustoivat ja luovat kodikkuutta.

Trendikästä on käyttää luonnonmateriaaleja ja -värejä tai rustiikkisia pellavamaisia struktuureja – kuten tapetteihinkin on tarjolla akvarellimaisia suurikuvioisia kukkakuoseja.

Aina ei kuitenkaan tarvita perinteisiä verhonvaihtoja.

– Paras kevätpäivitys on ikkunanpesu. Kaikki eivät edes halua laittaa verhoja. Ikkunat voi myös "verhoilla" viherkasveilla, sanoo Malla Tapio.

Verhot pidentyivät

Jos haluaa tuoda väriä keittiöön, mutta ei uskalla maalata seiniä, verhoilla se käy helposti. Valkoiseen keittiöön voi laittaa vaikka villit viidakkoverhot. 

– Maalaukselliset kukkakuviot ovat in. Lämpimät sävyt, kuten pehmeän korallin väriset tai keltaiset verhot seuraavat sisustamisen kevään 2019 trendivärejä.

Materiaali on myös ratkaiseva. Verhot ovat pidentyneet, ja nyt halutaan hotellimaisia verhoja, jotka tulevat lattialle asti ylipitkinä ja jäävät jopa "rynkylle" lattialle.

Lisäksi haetaan arjen ylellisyyttä. Ihmiset haluavat tuoda "hotellitunnelmaa" makuuhuoneeseen.

Myös paneeliverhot ovat trendikkäät tänä keväänä. Ne ovat kevyitä ja läpikuultavia.

Peilit ovat nyt in

Jos kaapeista kaivelee vanhoja verhoja, samalla saattaa löytyä muitakin aarteita, jotka ovat taas muodissa. Unohdetut kupit ja kulhot tai maljakot voivat myös olla sisustuselementtejä asetelmissa lipaston päällä tai kirjahyllyssä. Niille voi myös keksiä uusia käyttötarkoituksia.

Kun ostaa vaikkapa korallin väriset kynttilät vanhaan kynttilänjalkaan, niistä tuleekin yhtäkkiä trendikäs sisustuselementti.

Myös peileistä on tullut sisustuselementtejä. Peili heijastaa valoa ja tekee avaruutta tilaan. Peilin soikeat tai pyöreät muodot ovat nyt in, kun perinteisesti on ehkä ollut enemmän kulmikkaita peilejä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja