Nyt juhlivat äidit

Pian taas koittaa toukokuun toinen sunnuntai, jolloin äidille kannetaan aamiainen, kukkaset ja lasten itsetehdyt kortit sänkyyn. Monen äidin haaveena on, että saisi äitienpäivänä levätä ja tehdä itselleen mieluisia asioita. Yhdessäolo on varmasti mukavinta äitienpäivä ohjemaa, sen kruunaa lasten valmistama ateria. Alle on poimittu makuja-sivuilta reseptiehdotuksia, joita lapset pystyvät valmistamaan vaikka isän avustuksella äitienpäiväksi. Monen äidin kestosuosikki on caesar-salaatti.

Caesar-salaatti

4 annosta 2-3 ruukku roomansalaattia öljyä paistamiseen 4 vaaleaa paahtoleipää 4 (hunajamarinoitua) broilerifileetä suolaa, mustapippuria parmesaania lastuina tai raasteena

Kastike: 1 kananmuna 2 tl sinappia n. 2 dl öljyä 3-4 anjovisfileetä (1 murskattu valkosipulin kynsi) valkopippuria 2 rkl valkoviinietikkaa (ohennetaan tarvittaessa omenamehulla tai kermalla)

Aloita valmistamalla kastike. Kaikkien kastikkeen raaka-aineiden tulee olla huoneenlämpöisiä. Riko kananmuna korkeaan ja kapeaan sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada öljy päälle. Käynnistä sekoitin ja nosta sitä hitaasti ylöspäin, jolloin emulsio alkaa muodostua. Lisää emulgoituneeseen majoneesiin anjovisfileet, valkopippuri, murskattu valkosipuli ja tilkka viinietikkaa. Tarkista maku ja ohenna tarvittaessa esimerkiksi omenamehulla tai kermalla. Pese ja revi salaatti kulhoon. Leikkaa paahtoleivät tikuiksi tai kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paahda leipäpalat kauttaaltaan kullan ruskeiksi. Nosta syrjään ja laita broilerin fileet pannulle muutamassa erässä, jotta pannu ei jäähdy. Ruskista ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Sekoita alle puolet kastikkeesta kauttaaltaan salaatin joukkoon. Nosta annoslautasille tai laakealle tarjoiluvadille. Laita leipäkuutiot, parmesaanilastut tai -raaste ja viipaleiksi leikattu broilerinfilee päälle.

Tässä vielä äitienpäiväleivonnaisten vinkkejä:

Sydänpullat Hyvää äitienpäivää!

Lue myös:

    Uusimmat